Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPasta met gehaktballetjes
Delhaize logo
  • Pasta met gehaktballetjes

Pasta met gehaktballetjes

Pasta met gehaktballetjes
Moeilijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 snuifje oregano
  • 500 g gehakt van varken en rund
  • 250 g stigoli
  • 1,2 kg pomodorini (kerstomaten) in blik
  • 400 g kerstrostomaten
  • 125 g kappertjes
  • 125 g ontpitte, zwarte olijven
  • 1 potje verse basilicum
  • 2 el paneermeel
  • peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 snuifje oregano
  • 500 g gehakt van varken en rund
  • 250 g stigoli
  • 1,2 kg pomodorini (kerstomaten) in blik
  • 400 g kerstrostomaten
  • 125 g kappertjes
  • 125 g ontpitte, zwarte olijven
  • 1 potje verse basilicum
  • 2 el paneermeel
  • peper

Begin met koken

: 60 min.
1
Stoof de gesnipperde sjalotten en lookteentjes in een scheut olie aan. Blus met de blikken pomodorini. Kruid goed met peper en zout en voeg ook de groene steel van de kerstrostomaten aan toe voor een nog intensere tomatensaus. Laat een half uurtje zachtjes koken onder een deksel. Voeg nadien de kerstomaten, olijven en kappertjes toe en laat nog een half uurtje sudderen.
2
Maak intussen de balletjes. Doe het gehakt in een kom, kruid stevig met peper, zout, het gehakte basilicum en de oregano. Voeg het ei en het paneermeel toe, meng goed en rol balletjes van dit mengsel.
3
Bak de balletjes goudbruin in een pan en laat ze daarna nog even verder garen in de tomatensaus. Kook de pasta al dente, giet af en meng onder de saus en de balletjes. Doe alles in een grote schaal en werk af met krullen parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.
1
Stoof de gesnipperde sjalotten en lookteentjes in een scheut olie aan. Blus met de blikken pomodorini. Kruid goed met peper en zout en voeg ook de groene steel van de kerstrostomaten aan toe voor een nog intensere tomatensaus. Laat een half uurtje zachtjes koken onder een deksel. Voeg nadien de kerstomaten, olijven en kappertjes toe en laat nog een half uurtje sudderen.
2
Maak intussen de balletjes. Doe het gehakt in een kom, kruid stevig met peper, zout, het gehakte basilicum en de oregano. Voeg het ei en het paneermeel toe, meng goed en rol balletjes van dit mengsel.
3
Bak de balletjes goudbruin in een pan en laat ze daarna nog even verder garen in de tomatensaus. Kook de pasta al dente, giet af en meng onder de saus en de balletjes. Doe alles in een grote schaal en werk af met krullen parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Mini burger | Lam | Celtic
    Delhaize Mini burger | Lam | Celtic
    3 × +/- 210 gr
    +/-€
    3
    57
    Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
    Bertagni Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
    250 gr
    2
    59
    Mousseline | Appel
    Hak Mousseline | Appel
    2 × 700 gr
    2de tegen -50%
    2
    99
    Kerstomaten | Rood
    Delhaize Kerstomaten | Rood
    2 × 250 gr
    3 voor €5
    1
    99
    Kappertjes | Azijn
    Devos & Lemmens Kappertjes | Azijn
    125 gr
    2
    99
    Zwarte olijf
    Delhaize Zwarte olijf
    130 gr
    2
    99
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    -10% voor 3
    3
    35
    Paneermeel | Glutenvrij
    Schär Paneermeel | Glutenvrij
    300 gr
    2de tegen -50%
    3
    85

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    +/-€45,85