1
Stoof de gesnipperde sjalotten en lookteentjes in een scheut olie aan. Blus met de blikken pomodorini. Kruid goed met peper en zout en voeg ook de groene steel van de kerstrostomaten aan toe voor een nog intensere tomatensaus. Laat een half uurtje zachtjes koken onder een deksel. Voeg nadien de kerstomaten, olijven en kappertjes toe en laat nog een half uurtje sudderen.
2
Maak intussen de balletjes. Doe het gehakt in een kom, kruid stevig met peper, zout, het gehakte basilicum en de oregano. Voeg het ei en het paneermeel toe, meng goed en rol balletjes van dit mengsel.
3
Bak de balletjes goudbruin in een pan en laat ze daarna nog even verder garen in de tomatensaus. Kook de pasta al dente, giet af en meng onder de saus en de balletjes. Doe alles in een grote schaal en werk af met krullen parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.
1
Stoof de gesnipperde sjalotten en lookteentjes in een scheut olie aan. Blus met de blikken pomodorini. Kruid goed met peper en zout en voeg ook de groene steel van de kerstrostomaten aan toe voor een nog intensere tomatensaus. Laat een half uurtje zachtjes koken onder een deksel. Voeg nadien de kerstomaten, olijven en kappertjes toe en laat nog een half uurtje sudderen.
2
Maak intussen de balletjes. Doe het gehakt in een kom, kruid stevig met peper, zout, het gehakte basilicum en de oregano. Voeg het ei en het paneermeel toe, meng goed en rol balletjes van dit mengsel.
3
Bak de balletjes goudbruin in een pan en laat ze daarna nog even verder garen in de tomatensaus. Kook de pasta al dente, giet af en meng onder de saus en de balletjes. Doe alles in een grote schaal en werk af met krullen parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.