1
Overgiet de veenbessen met kokend water. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Houd 12 sneetjes pancetta apart en hak de andere grof. Bak ze met de gehakte ui, in een braadpan met 1 el olijfolie, de fijngehakte salie en de geriste tijm.
3
Klop de yoghurt met 8 cl olijfolie, de eieren en de mosterd in een karaf. Meng – met een klopper – de bloem, het paneermeel en het bakpoeder tot een luchtig geheel in een slakom. Maak een kuiltje in het midden en giet er de eiermix in. Meng met een vork (het deeg hoeft niet glad te zijn), roer er de inhoud van de braadpan in en de goed uitgelekte veenbessen. Breng verder op smaak.
4
Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups) en garneer elk vakje met 1 sneetje pancetta. Verdeel er het deeg over en bak 20 min. in de oven.
5
Laat de cups 5 min. rusten en ontvorm. Serveer lauw of op kamertemperatuur, bij het aperitief. Ook super voor een picknick of een lunch, met een slaatje.
6
Less Waste Tip: een hartige cupcake smaakt altijd, zeker als je er koelkastrestjes in verwerkt. Wat dacht je van een cakje met chorizo en paprika, beenham en witloof of kruidenkaas en courgette? Mix, match en bak tot dat je de perfecte combinatie hebt gevonden!
1
Overgiet de veenbessen met kokend water. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Houd 12 sneetjes pancetta apart en hak de andere grof. Bak ze met de gehakte ui, in een braadpan met 1 el olijfolie, de fijngehakte salie en de geriste tijm.
3
Klop de yoghurt met 8 cl olijfolie, de eieren en de mosterd in een karaf. Meng – met een klopper – de bloem, het paneermeel en het bakpoeder tot een luchtig geheel in een slakom. Maak een kuiltje in het midden en giet er de eiermix in. Meng met een vork (het deeg hoeft niet glad te zijn), roer er de inhoud van de braadpan in en de goed uitgelekte veenbessen. Breng verder op smaak.
4
Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups) en garneer elk vakje met 1 sneetje pancetta. Verdeel er het deeg over en bak 20 min. in de oven.
5
Laat de cups 5 min. rusten en ontvorm. Serveer lauw of op kamertemperatuur, bij het aperitief. Ook super voor een picknick of een lunch, met een slaatje.
6
Less Waste Tip: een hartige cupcake smaakt altijd, zeker als je er koelkastrestjes in verwerkt. Wat dacht je van een cakje met chorizo en paprika, beenham en witloof of kruidenkaas en courgette? Mix, match en bak tot dat je de perfecte combinatie hebt gevonden!