Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenAperocups met veenbessen en pancetta
Delhaize logo
  • Aperocups met veenbessen en pancetta
    C

Aperocups met veenbessen en pancetta

Aperocups met veenbessen en pancettaC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 250 g pancetta
  • 2 eieren
  • 1 grote ui
  • 125 g gedroogde veenbessen
  • 8 salieblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 130 g volle natuuryoghurt
  • 100 g paneermeel
  • 125 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 el mosterd
  • 8 cl olijfolie
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 250 g pancetta
  • 2 eieren
  • 1 grote ui
  • 125 g gedroogde veenbessen
  • 8 salieblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 130 g volle natuuryoghurt
  • 100 g paneermeel
  • 125 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 el mosterd
  • 8 cl olijfolie
  • 1 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. baktijd
1
Overgiet de veenbessen met kokend water. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Houd 12 sneetjes pancetta apart en hak de andere grof. Bak ze met de gehakte ui, in een braadpan met 1 el olijfolie, de fijngehakte salie en de geriste tijm.
3
Klop de yoghurt met 8 cl olijfolie, de eieren en de mosterd in een karaf. Meng – met een klopper – de bloem, het paneermeel en het bakpoeder tot een luchtig geheel in een slakom. Maak een kuiltje in het midden en giet er de eiermix in. Meng met een vork (het deeg hoeft niet glad te zijn), roer er de inhoud van de braadpan in en de goed uitgelekte veenbessen. Breng verder op smaak.
4
Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups) en garneer elk vakje met 1 sneetje pancetta. Verdeel er het deeg over en bak 20 min. in de oven.
5
Laat de cups 5 min. rusten en ontvorm. Serveer lauw of op kamertemperatuur, bij het aperitief. Ook super voor een picknick of een lunch, met een slaatje.
6
Less Waste Tip: een hartige cupcake smaakt altijd, zeker als je er koelkastrestjes in verwerkt. Wat dacht je van een cakje met chorizo en paprika, beenham en witloof of kruidenkaas en courgette? Mix, match en bak tot dat je de perfecte combinatie hebt gevonden!
1
Overgiet de veenbessen met kokend water. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Houd 12 sneetjes pancetta apart en hak de andere grof. Bak ze met de gehakte ui, in een braadpan met 1 el olijfolie, de fijngehakte salie en de geriste tijm.
3
Klop de yoghurt met 8 cl olijfolie, de eieren en de mosterd in een karaf. Meng – met een klopper – de bloem, het paneermeel en het bakpoeder tot een luchtig geheel in een slakom. Maak een kuiltje in het midden en giet er de eiermix in. Meng met een vork (het deeg hoeft niet glad te zijn), roer er de inhoud van de braadpan in en de goed uitgelekte veenbessen. Breng verder op smaak.
4
Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups) en garneer elk vakje met 1 sneetje pancetta. Verdeel er het deeg over en bak 20 min. in de oven.
5
Laat de cups 5 min. rusten en ontvorm. Serveer lauw of op kamertemperatuur, bij het aperitief. Ook super voor een picknick of een lunch, met een slaatje.
6
Less Waste Tip: een hartige cupcake smaakt altijd, zeker als je er koelkastrestjes in verwerkt. Wat dacht je van een cakje met chorizo en paprika, beenham en witloof of kruidenkaas en courgette? Mix, match en bak tot dat je de perfecte combinatie hebt gevonden!
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 282 kcal - Vetten: 18,1 g - Koolhydraten: 18,9 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 9,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 282 kcal - Vetten: 18,1 g - Koolhydraten: 18,9 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 9,6 g
Less waste
Hapjes