Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrild zalmhaasje met pesto en pastasalade met courgette
Delhaize logo
  • Gegrild zalmhaasje met pesto en pastasalade met courgette
    A

Gegrild zalmhaasje met pesto en pastasalade met courgette

Gegrild zalmhaasje met pesto en pastasalade met courgette A
Makkelijk
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g zalmhaasje
  • 2 kleine courgettes
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 100 g verse groene pesto
  • 250 g Griekse volkorenpasta
  • 25 g pompoenpitten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g zalmhaasje
  • 2 kleine courgettes
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 100 g verse groene pesto
  • 250 g Griekse volkorenpasta
  • 25 g pompoenpitten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
(Haal de zalm 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte cuisson) Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel in koud water. 
2
Snijd de courgettes met een mandoline in zeer dunne schijfjes en doe ze in een slakom.  
3
Verhit een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur. Meng 1 el olijfolie en 1 el pesto. Snijd het zalmhaasje in porties, bestrijk de stukken met het mengsel en grill ze 1 min. per kant in de hete pan. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat de zalm nog 2 min. in de pan liggen.   
4
Meng de uitgelekte pasta met de courgette, de rest van de pesto, de gehakte basilicum, 1 el olijfolie, het citroensap, de pompoenpitten, peper en zout. Serveer met de gegrilde zalm. 
1
(Haal de zalm 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte cuisson) Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel in koud water. 
2
Snijd de courgettes met een mandoline in zeer dunne schijfjes en doe ze in een slakom.  
3
Verhit een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur. Meng 1 el olijfolie en 1 el pesto. Snijd het zalmhaasje in porties, bestrijk de stukken met het mengsel en grill ze 1 min. per kant in de hete pan. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat de zalm nog 2 min. in de pan liggen.   
4
Meng de uitgelekte pasta met de courgette, de rest van de pesto, de gehakte basilicum, 1 el olijfolie, het citroensap, de pompoenpitten, peper en zout. Serveer met de gegrilde zalm. 
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 491/117 ; Vetten (g): 5,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,9 ; Koolhydraten (g): 8,7 ; Suikers (g): 1,4 ; Vezels (g): 1,7 ; Eiwitten (g): 6,9 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 624 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 491/117 ; Vetten (g): 5,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,9 ; Koolhydraten (g): 8,7 ; Suikers (g): 1,4 ; Vezels (g): 1,7 ; Eiwitten (g): 6,9 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 624 ; Nutri-score: A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gabriel Zalmfilet | Belle-Vue
+/- 650 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Citroen | 1 st
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pompoenzaad
25 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Pesto | Al | Tartufo
Bertolli Pesto | Al | Tartufo
135 gr
3
79
Pasta | Capellini
Soubry Pasta | Capellini
375 gr
0
83

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€7,97