Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegratineerde pasta met ganzenlever
Delhaize logo
  • Gegratineerde pasta met ganzenlever
    B

Gegratineerde pasta met ganzenlever

Gegratineerde pasta met ganzenleverB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 30 g bloem
  • 50 g boter
  • 200 g ganzenlever (type “365”)
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 500 rigatoni
  • 1 l volle melk
  • zout
  • zwarte peper
  • 30 g bloem
  • 50 g boter
  • 200 g ganzenlever (type “365”)
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 500 rigatoni
  • 1 l volle melk
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. baktijd
1
Laat de rigatoni 2 à 3 min. minder lang koken dan aangegeven op de verpakking. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
2
Laat ondertussen de boter smelten in een grote steelpan met dikke bodem. Bestrooi met bloem en roer 2 min. op zacht vuur. Voeg de melk geleidelijk en al roerend toe. Laat 5 min. sudderen op heel zacht vuur.
3
Voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en roer tot een gladde saus, breng op smaak met peper en zout.
4
Giet de rigatoni af en spoel even onder koud water om wat af te koelen.
5
Giet een dun laagje saus op de bodem van een ovenschotel. Bedek met een eerste laag van de rigatoni, maar schik ze in eenzelfde richting. Overgiet met wat saus.
6
Schik hierbovenop een tweede laag pasta, leg ze in de andere richting en eindig met een laag saus. Bestrooi met de parmezaan. Laat in 20 min. lichtbruin bakken in de oven.
7
Serveer warm met een salade.
1
Laat de rigatoni 2 à 3 min. minder lang koken dan aangegeven op de verpakking. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
2
Laat ondertussen de boter smelten in een grote steelpan met dikke bodem. Bestrooi met bloem en roer 2 min. op zacht vuur. Voeg de melk geleidelijk en al roerend toe. Laat 5 min. sudderen op heel zacht vuur.
3
Voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en roer tot een gladde saus, breng op smaak met peper en zout.
4
Giet de rigatoni af en spoel even onder koud water om wat af te koelen.
5
Giet een dun laagje saus op de bodem van een ovenschotel. Bedek met een eerste laag van de rigatoni, maar schik ze in eenzelfde richting. Overgiet met wat saus.
6
Schik hierbovenop een tweede laag pasta, leg ze in de andere richting en eindig met een laag saus. Bestrooi met de parmezaan. Laat in 20 min. lichtbruin bakken in de oven.
7
Serveer warm met een salade.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 646; energie (kCal): 154; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 2,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 990,99
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 646; energie (kCal): 154; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 2,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 990,99
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lever | Gans
Upignac Lever | Gans
200 gr
19
59
Pamesello | Geraspt
Pamesello Pamesello | Geraspt
40 gr
1
59
Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
Bertagni Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
2 × 250 gr
2
59
Melk | Volle
Inza Melk | Volle
1 l
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
2
25

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€28,61