Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken sint-jakobsvruchten met emulsie van gember en saffraan
Delhaize logo
  • Gebakken sint-jakobsvruchten met emulsie van gember en saffraan

Gebakken sint-jakobsvruchten met emulsie van gember en saffraan

Gebakken sint-jakobsvruchten met emulsie van gember en saffraan
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1 snufje saffraandraadjes
  • zout
  • 8 Sint-Jacobsvruchten
  • 5 el bulgur
  • 2 el gepelde hazelnoten
  • 18 cl kippenbouillon
  • 1/4 daikon
  • 1 cm verse gember
  • 20 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el mengeling van 4 oliën
  • zwarte peper
  • 1 snufje saffraandraadjes
  • zout
  • 8 Sint-Jacobsvruchten
  • 5 el bulgur
  • 2 el gepelde hazelnoten
  • 18 cl kippenbouillon
  • 1/4 daikon
  • 1 cm verse gember
  • 20 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el mengeling van 4 oliën
  • zwarte peper

Begin met koken

: 25 min
1
Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvriezer.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi de hazelnoten en de bulgur op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 min in de oven. Haal ze uit de oven. Leg de hazelnoten op een propere handdoek en wrijf erover tot het vel loskomt en hak ze. Giet de bulgur in een kom met 8 cl bouillon. Laat de bulgur wellen en roer af en toe. Doe de bulgur en de gehakte hazelnoten in een anti-aanbakpan, kruid met peper en laat de mengeling 5 min uitdrogen terwijl je roert. Hou warm.
3
Schil de gember. Verhit de rest van de bouillon. Voeg de saffraan toe, zet het vuur uit en laat intrekken. Mix de gember, de saffraanbouillon en de mengeling van 4 oliën. Breng op smaak met zout en hou warm.
4
Schil het stuk daikon. Snijd het doormidden in de lengte en snij beide stukken in kleine schijfjes. Breng op smaak met zout.
5
Maak voorzichtig een insnijding in de vorm van een kruis in beide zijden van de sint-jakobsvruchten. Kruid met peper en zout. Verhit de olie en de boter in een grote pan. Leg de sint-jakobsvruchten erin en houd voldoende ruimte ertussen. Bak ze 2 min aan elke zijde.
6
Verwarm de borden op 60°C in de oven. Leg de schijfjes daikon op de borden, bestrooi ze met het mengsel van gebrande hazelnoten en tarwe en leg de sint-jakobsvruchten op deze mengeling. Dien onmiddellijk op met de emulsie van gember en saffraan.
1
Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvriezer.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi de hazelnoten en de bulgur op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 min in de oven. Haal ze uit de oven. Leg de hazelnoten op een propere handdoek en wrijf erover tot het vel loskomt en hak ze. Giet de bulgur in een kom met 8 cl bouillon. Laat de bulgur wellen en roer af en toe. Doe de bulgur en de gehakte hazelnoten in een anti-aanbakpan, kruid met peper en laat de mengeling 5 min uitdrogen terwijl je roert. Hou warm.
3
Schil de gember. Verhit de rest van de bouillon. Voeg de saffraan toe, zet het vuur uit en laat intrekken. Mix de gember, de saffraanbouillon en de mengeling van 4 oliën. Breng op smaak met zout en hou warm.
4
Schil het stuk daikon. Snijd het doormidden in de lengte en snij beide stukken in kleine schijfjes. Breng op smaak met zout.
5
Maak voorzichtig een insnijding in de vorm van een kruis in beide zijden van de sint-jakobsvruchten. Kruid met peper en zout. Verhit de olie en de boter in een grote pan. Leg de sint-jakobsvruchten erin en houd voldoende ruimte ertussen. Bak ze 2 min aan elke zijde.
6
Verwarm de borden op 60°C in de oven. Leg de schijfjes daikon op de borden, bestrooi ze met het mengsel van gebrande hazelnoten en tarwe en leg de sint-jakobsvruchten op deze mengeling. Dien onmiddellijk op met de emulsie van gember en saffraan.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Witte radijs
1/4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
-10% voor 3
8
99
Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
Delhaize Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
2 × +/- 185 gr
+/-€
10
17
Bulgur | Bio
Delhaize Bulgur | Bio
500 gr
Bio
    1
    95
    Hazelnoten | geroosterd
    Delhaize Hazelnoten | geroosterd
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    39
    Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
    Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
    109 gr
    3+1 gratis
    2
    69
    Kruiden | Gember | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    -10% voor 3
    3
    35
    Olijfolie | Pepers
    Taste of Inspirations Olijfolie | Pepers
    20 cl
    4
    65

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€45,36