Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkensbobotie
Delhaize logo
  • Varkensbobotie
    C

Varkensbobotie

VarkensbobotieC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gekruid varkensgehakt
  • 3 eieren
  • 3 uien
  • 2 sneetjes brood
  • 1 jonagoldappel
  • 1/2 citroen
  • 80 g amandelen met vel
  • 50 g rozijnen 
  • 300 g volle natuuryoghurt
  • 2 el abrikozenconfituur
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl curry
  • 1/2 kl kurkuma
  • peper
  • zout
  • 600 g gekruid varkensgehakt
  • 3 eieren
  • 3 uien
  • 2 sneetjes brood
  • 1 jonagoldappel
  • 1/2 citroen
  • 80 g amandelen met vel
  • 50 g rozijnen 
  • 300 g volle natuuryoghurt
  • 2 el abrikozenconfituur
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl curry
  • 1/2 kl kurkuma
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. kooktijd
1
Overgiet de rozijnen met warm water.
2
Bak de gehakte uien en het vlees op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olijfolie, en roer het gehakt los met een spatel. Haal de pan van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof.
4
Doe het brood in stukken in de beker van de mixer en mix het fijn met 200 g yoghurt en 1 ei. Giet op het vlees, voeg de appel in kleine blokjes toe, de abrikozenconfituur, citroensap naar eigen smaak en de curry. Meng er ook de uitgelekte rozijnen onder en â…” van de amandelen. Breng verder op smaak en verdeel de bereiding over een ovenschaal.
5
Meng 100 g yoghurt met 2 eieren, een beetje zout en de kurkuma. Overgiet er het vlees mee, bestrooi met de rest van de amandelen en bak 20 min. goudbruin in de oven.
6
Dien warm op, met rijst of brood en een groene salade.
1
Overgiet de rozijnen met warm water.
2
Bak de gehakte uien en het vlees op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olijfolie, en roer het gehakt los met een spatel. Haal de pan van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof.
4
Doe het brood in stukken in de beker van de mixer en mix het fijn met 200 g yoghurt en 1 ei. Giet op het vlees, voeg de appel in kleine blokjes toe, de abrikozenconfituur, citroensap naar eigen smaak en de curry. Meng er ook de uitgelekte rozijnen onder en â…” van de amandelen. Breng verder op smaak en verdeel de bereiding over een ovenschaal.
5
Meng 100 g yoghurt met 2 eieren, een beetje zout en de kurkuma. Overgiet er het vlees mee, bestrooi met de rest van de amandelen en bak 20 min. goudbruin in de oven.
6
Dien warm op, met rijst of brood en een groene salade.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 196 kcal - Vetten: 13 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 11,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 196 kcal - Vetten: 13 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 11,3 g
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht