⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEverzwijnragout met pancetta en champignons
Delhaize logo
  • Everzwijnragout met pancetta en champignons
    B

Everzwijnragout met pancetta en champignons

door Jeroen De Pauw
Everzwijnragout met pancetta en champignonsB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg everzwijnragout
  • 240 g pancetta carbonara
  • 150 g shiitakes
  • 250 g bruine champignons
  • 200 g zilveruitjes
  • 4 takjes tijm
  • 4 dl rode wijn
  • 4 dl wildfond
  • 15 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 2 el kruidenmix voor wild
  • peper
  • zout
  • 1 kg everzwijnragout
  • 240 g pancetta carbonara
  • 150 g shiitakes
  • 250 g bruine champignons
  • 200 g zilveruitjes
  • 4 takjes tijm
  • 4 dl rode wijn
  • 4 dl wildfond
  • 15 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 2 el kruidenmix voor wild
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 2 u kooktijd
1
Fruit het vlees goudbruin, in een grote braadpan met de boter en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
2
Smelt de pancetta zachtjes in een stoofpan, verhoog het vuur en bak de pancetta met de zilveruitjes. Voeg, zodra alles mooi goudbruin is, het vlees toe, samen met de champignons in grote stukken, de wildfond, de tijm, het laurierblaadje en de kruidenmix.
3
Giet de rode wijn in de braadpan waarin je het vlees hebt gebakken, roer alle aanbaksels goed los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 1 u 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Haal het deksel van de pan en laat nog 30 min. koken.
4
Haal de pan van het vuur, zet het deksel terug op de pan en laat 15 min. rusten vóór het opdienen (zo is het vlees malser). Geef er een gratin dauphinois bij.
1
Fruit het vlees goudbruin, in een grote braadpan met de boter en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
2
Smelt de pancetta zachtjes in een stoofpan, verhoog het vuur en bak de pancetta met de zilveruitjes. Voeg, zodra alles mooi goudbruin is, het vlees toe, samen met de champignons in grote stukken, de wildfond, de tijm, het laurierblaadje en de kruidenmix.
3
Giet de rode wijn in de braadpan waarin je het vlees hebt gebakken, roer alle aanbaksels goed los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 1 u 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Haal het deksel van de pan en laat nog 30 min. koken.
4
Haal de pan van het vuur, zet het deksel terug op de pan en laat 15 min. rusten vóór het opdienen (zo is het vlees malser). Geef er een gratin dauphinois bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 0,3 g - Eiwitten: 10,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 0,3 g - Eiwitten: 10,1 g
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Marcassin
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
2 × 120 gr
4
99
Shitake | Belgisch | Bio
Delhaize Shitake | Belgisch | Bio
150 gr
Bio
    3
    69
    Witte champignons | Belgisch
    Delhaize Witte champignons | Belgisch
    250 gr
    1
    49
    Jonge uien | Bussel
    Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    75 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Laurier | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
    18 gr
    3
    89
    Mais | Notenmix
    Delhaize Mais | Notenmix
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €34,99