Recept zoekresultatenClafoutis tutti frutti
Delhaize logo
  • Clafoutis tutti frutti
    C

Clafoutis tutti frutti

door Gema Gomez
Clafoutis tutti fruttiC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 eieren
  • 600 g gemengd fruit naar keuze: kersen, abrikozen, nectarines, perziken, pruimen, vijgen, druiven, frambozen, bosbessen ...
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 dl volle melk
  • 1 dl room met 35% v.g
  • 50 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 2 el kristalsuiker
  • 15 g boter
  • zout
  • 4 eieren
  • 600 g gemengd fruit naar keuze: kersen, abrikozen, nectarines, perziken, pruimen, vijgen, druiven, frambozen, bosbessen ...
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 dl volle melk
  • 1 dl room met 35% v.g
  • 50 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 2 el kristalsuiker
  • 15 g boter
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 40 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de melk en de room beetje bij beetje bij de bloem en meng tot een gladde massa. Voeg 50 g suiker toe, het amandelpoeder, de eieren en het zout. Meng tot een vloeibaar en homogeen deeg.
2
Beboter royaal een porseleinen taartvorm (of een andere grote schaal). Ontpit de vruchten en/of snijd ze in stukken. Giet een beetje deeg in de taartvorm, voeg de vruchten toe en overgiet ze met de rest van het deeg.
3
Schuif 25 min. in de oven. Bestrooi met 2 el fijne suiker en bak nog ± 15 min, tot de clafoutis net gestold is en lichtjes goudbruin.
4
Dien lauw of koud op.
5
Tip: Inspiratie voor 365 dagen hartige clafoutis: Maak een herfst-clafoutis met courgette, feta en pijnboompitten; maak een winter-clafoutis met paddenstoelen, parmezaan en peterselie of een lente-clafoutis met (kers)tomaat, lente-ui en verse geitenkaas. Mmm!
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de melk en de room beetje bij beetje bij de bloem en meng tot een gladde massa. Voeg 50 g suiker toe, het amandelpoeder, de eieren en het zout. Meng tot een vloeibaar en homogeen deeg.
2
Beboter royaal een porseleinen taartvorm (of een andere grote schaal). Ontpit de vruchten en/of snijd ze in stukken. Giet een beetje deeg in de taartvorm, voeg de vruchten toe en overgiet ze met de rest van het deeg.
3
Schuif 25 min. in de oven. Bestrooi met 2 el fijne suiker en bak nog ± 15 min, tot de clafoutis net gestold is en lichtjes goudbruin.
4
Dien lauw of koud op.
5
Tip: Inspiratie voor 365 dagen hartige clafoutis: Maak een herfst-clafoutis met courgette, feta en pijnboompitten; maak een winter-clafoutis met paddenstoelen, parmezaan en peterselie of een lente-clafoutis met (kers)tomaat, lente-ui en verse geitenkaas. Mmm!
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 155 kcal - Vetten: 8,7 g - Koolhydraten: 12,7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 5,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 155 kcal - Vetten: 8,7 g - Koolhydraten: 12,7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 5,5 g
Vegetarisch
Less waste,Veggie - minder dan 3€
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Room 40%
    Inex Room 40%
    20 cl
    2de tegen -50%
    1
    95

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €10,68