1
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de melk en de room beetje bij beetje bij de bloem en meng tot een gladde massa. Voeg 50 g suiker toe, het amandelpoeder, de eieren en het zout. Meng tot een vloeibaar en homogeen deeg.
2
Beboter royaal een porseleinen taartvorm (of een andere grote schaal). Ontpit de vruchten en/of snijd ze in stukken. Giet een beetje deeg in de taartvorm, voeg de vruchten toe en overgiet ze met de rest van het deeg.
3
Schuif 25 min. in de oven. Bestrooi met 2 el fijne suiker en bak nog ± 15 min, tot de clafoutis net gestold is en lichtjes goudbruin.
5
Tip: Inspiratie voor 365 dagen hartige clafoutis: Maak een herfst-clafoutis met courgette, feta en pijnboompitten; maak een winter-clafoutis met paddenstoelen, parmezaan en peterselie of een lente-clafoutis met (kers)tomaat, lente-ui en verse geitenkaas. Mmm!
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de melk en de room beetje bij beetje bij de bloem en meng tot een gladde massa. Voeg 50 g suiker toe, het amandelpoeder, de eieren en het zout. Meng tot een vloeibaar en homogeen deeg.
2
Beboter royaal een porseleinen taartvorm (of een andere grote schaal). Ontpit de vruchten en/of snijd ze in stukken. Giet een beetje deeg in de taartvorm, voeg de vruchten toe en overgiet ze met de rest van het deeg.
3
Schuif 25 min. in de oven. Bestrooi met 2 el fijne suiker en bak nog ± 15 min, tot de clafoutis net gestold is en lichtjes goudbruin.
5
Tip: Inspiratie voor 365 dagen hartige clafoutis: Maak een herfst-clafoutis met courgette, feta en pijnboompitten; maak een winter-clafoutis met paddenstoelen, parmezaan en peterselie of een lente-clafoutis met (kers)tomaat, lente-ui en verse geitenkaas. Mmm!