1
Snipper het witloof en fruit het in een grote sauteerpan, met de boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Fruit het witloof nog 5 min. op een vrij hoog vuur, tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid lichtjes met peper en zout.
2
Gril intussen de broodsneetjes in de broodrooster. Hak 2 sneetjes kaas fijn.
3
Verwarm de ovengrill voor. Maak de croques: leg 1 sneetje kaas op 1 sneetje brood en leg er ½ sneetje ham bovenop. Bedek met ¼ van het witloof en leg er ½ sneetje ham op. Besmeer 1 sneetje brood met 1 el zure room, leg het op de croque en bestrooi met gehakte kaas.
4
Gratineer de croques onder de grill, maar niet te dichtbij: zo kan de kaas binnenin smelten vóór de bovenkant goudbruin is.
5
Dien meteen op, met mosterd, augurken, sla …
1
Snipper het witloof en fruit het in een grote sauteerpan, met de boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Fruit het witloof nog 5 min. op een vrij hoog vuur, tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid lichtjes met peper en zout.
2
Gril intussen de broodsneetjes in de broodrooster. Hak 2 sneetjes kaas fijn.
3
Verwarm de ovengrill voor. Maak de croques: leg 1 sneetje kaas op 1 sneetje brood en leg er ½ sneetje ham bovenop. Bedek met ¼ van het witloof en leg er ½ sneetje ham op. Besmeer 1 sneetje brood met 1 el zure room, leg het op de croque en bestrooi met gehakte kaas.
4
Gratineer de croques onder de grill, maar niet te dichtbij: zo kan de kaas binnenin smelten vóór de bovenkant goudbruin is.
5
Dien meteen op, met mosterd, augurken, sla …