1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ongeschilde appelen in 4 en verwijder het klokhuis. Doe de bouten in een grote ovenschaal en schik er de appelparten rondom. Kruid met peper, zout, bestrooi met de takjes tijm en 50 g boter in kleine stukjes. Bak 1 u goudbruin in de oven.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote kookpot, overgiet ze met water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20 min. pruttelen.
3
Fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuurtje, in een steelpan met 20 g boter. Voeg na 5 min. de kalfsfond, het bier en de Luikse siroop toe. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Breng verder op smaak.
4
Giet de gekookte aardappelen af, doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Voeg de rest van de boter in stukken toe, giet er de warme melk bij en plet alles met een pureestamper. Breng verder op smaak.
5
Dien heet op: puree, kip met appelen en saus.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ongeschilde appelen in 4 en verwijder het klokhuis. Doe de bouten in een grote ovenschaal en schik er de appelparten rondom. Kruid met peper, zout, bestrooi met de takjes tijm en 50 g boter in kleine stukjes. Bak 1 u goudbruin in de oven.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote kookpot, overgiet ze met water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20 min. pruttelen.
3
Fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuurtje, in een steelpan met 20 g boter. Voeg na 5 min. de kalfsfond, het bier en de Luikse siroop toe. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Breng verder op smaak.
4
Giet de gekookte aardappelen af, doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Voeg de rest van de boter in stukken toe, giet er de warme melk bij en plet alles met een pureestamper. Breng verder op smaak.
5
Dien heet op: puree, kip met appelen en saus.