Recept zoekresultatenGebraden kippenbouten met appelen en Luikse saus
Delhaize logo
  • Gebraden kippenbouten met appelen en Luikse saus
    B

Gebraden kippenbouten met appelen en Luikse saus

door Jeroen De Pauw
Gebraden kippenbouten met appelen en Luikse sausB
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kippenbouten CoqArdenne
  • 2 sjalotten
  • 4 appels
  • 4 takjes tijm
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 2 dl volle melk
  • 1,5 dl Chimay Rood
  • 2,2 dl blanke kalfsfond
  • 2 el Luikse siroop
  • 120 g boter
  • peper
  • zout
  • 4 kippenbouten CoqArdenne
  • 2 sjalotten
  • 4 appels
  • 4 takjes tijm
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 2 dl volle melk
  • 1,5 dl Chimay Rood
  • 2,2 dl blanke kalfsfond
  • 2 el Luikse siroop
  • 120 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u 10 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ongeschilde appelen in 4 en verwijder het klokhuis. Doe de bouten in een grote ovenschaal en schik er de appelparten rondom. Kruid met peper, zout, bestrooi met de takjes tijm en 50 g boter in kleine stukjes. Bak 1 u goudbruin in de oven.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote kookpot, overgiet ze met water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20 min. pruttelen.
3
Fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuurtje, in een steelpan met 20 g boter. Voeg na 5 min. de kalfsfond, het bier en de Luikse siroop toe. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Breng verder op smaak.
4
Giet de gekookte aardappelen af, doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Voeg de rest van de boter in stukken toe, giet er de warme melk bij en plet alles met een pureestamper. Breng verder op smaak.
5
Dien heet op: puree, kip met appelen en saus.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ongeschilde appelen in 4 en verwijder het klokhuis. Doe de bouten in een grote ovenschaal en schik er de appelparten rondom. Kruid met peper, zout, bestrooi met de takjes tijm en 50 g boter in kleine stukjes. Bak 1 u goudbruin in de oven.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote kookpot, overgiet ze met water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20 min. pruttelen.
3
Fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuurtje, in een steelpan met 20 g boter. Voeg na 5 min. de kalfsfond, het bier en de Luikse siroop toe. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Breng verder op smaak.
4
Giet de gekookte aardappelen af, doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Voeg de rest van de boter in stukken toe, giet er de warme melk bij en plet alles met een pureestamper. Breng verder op smaak.
5
Dien heet op: puree, kip met appelen en saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 135 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 11,6 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 6,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 135 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 11,6 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 6,8 g
Belgisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Maïskip| Coq Ardenne
Delhaize Maïskip| Coq Ardenne
3 × +/- 1,45 kg
+/-€
14
14
Delhaize Sjalot
750 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Appel | Golden
Delhaize Appel | Golden
6 st
2
39
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aardappelen | Nieuw | Blik
Delhaize Aardappelen | Nieuw | Blik
2 × 530 gr
1
69
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Amber bier | 7,2% alc
    Sint Hubertus Amber bier | 7,2% alc
    3 x 33 cl
    2 = -20% | 3 = -25%
    • recycle.external.f9bb4cad.svg
    6
    29
    Fond | Kalf
    Delhaize Fond | Kalf
    19 cl
    1
    39
    Meurens Luikse siroop
    450 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Zout | Tafel | Naturel
      Jozo Zout | Tafel | Naturel
      1 kg
      1
      09
      Totaal:
      +/-€60,31