⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRoze risotto met pancetta
Delhaize logo
  • Roze risotto met pancetta
    E

Roze risotto met pancetta

door Line Couvreur
Roze risotto met pancettaE
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 120 g pancetta carbonara
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 4 sjalotten
  • 1,5 citroenen
  • 5 cl rodebietensap
  • 320 g carnarolirijst
  • 150 g geraspte parmezaan
  • 3,8 dl kalfsfond
  • 1 dl droge witte wijn
  • 50 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 120 g pancetta carbonara
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 4 sjalotten
  • 1,5 citroenen
  • 5 cl rodebietensap
  • 320 g carnarolirijst
  • 150 g geraspte parmezaan
  • 3,8 dl kalfsfond
  • 1 dl droge witte wijn
  • 50 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Fruit de gehakte sjalotjes in een stoofpan met de olijfolie. Strooi er na 2 min. de rijst bij en meng tot de korrels doorzichtig worden. Overgiet met de witte wijn, de kalfsfond en 5 dl water. Laat 17 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen en meng af en toe.
2
Bak de pancetta intussen op een zacht vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof, en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten. Haal de pancetta uit de braadpan en laat hem op keukenpapier uitlekken. Fruit de rode bieten in blokjes kort in het vet van de pancetta om ze op te warmen.
3
Giet het sap van de citroenen (indien nodig) 1dl water in de risotto. Meng 1 min, haal de pan van het vuur en roer er de boter in stukken en de parmigiano onder. Voeg het rode bietensap toe en breng verder op smaak.
4
Dien meteen op en werk af met de rodebietenblokjes en de pancetta.
1
Fruit de gehakte sjalotjes in een stoofpan met de olijfolie. Strooi er na 2 min. de rijst bij en meng tot de korrels doorzichtig worden. Overgiet met de witte wijn, de kalfsfond en 5 dl water. Laat 17 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen en meng af en toe.
2
Bak de pancetta intussen op een zacht vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof, en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten. Haal de pancetta uit de braadpan en laat hem op keukenpapier uitlekken. Fruit de rode bieten in blokjes kort in het vet van de pancetta om ze op te warmen.
3
Giet het sap van de citroenen (indien nodig) 1dl water in de risotto. Meng 1 min, haal de pan van het vuur en roer er de boter in stukken en de parmigiano onder. Voeg het rode bietensap toe en breng verder op smaak.
4
Dien meteen op en werk af met de rodebietenblokjes en de pancetta.
Nutritionele informatie
E
Per 100 g: Energie: 265 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 27,7 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 265 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 27,7 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,3 g
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
120 gr
4
99
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
1 st
Bio
    1
    65
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Snelkookrijst | 8 min
    Bosto Snelkookrijst | 8 min
    2 × 4 x 75 gr
    2
    45
    Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
    Nurishh Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
    150 gr
    4
    89
    Fond | Kalf | Bruin
    Delhaize Fond | Kalf | Bruin
    22 cl
    3
    99
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €27,49