Recept zoekresultatenGefrituurde calamaresbeignets met Hof Ten Dormaalbier
Delhaize logo
  • Gefrituurde calamaresbeignets met Hof Ten Dormaalbier
    A

Gefrituurde calamaresbeignets met Hof Ten Dormaalbier

Gefrituurde calamaresbeignets met Hof Ten DormaalbierA
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 500 g inktvistubes
  • 1 limoen
  • 1 fles bier ‘Saison’ Hof Ten Dormaal (33 cl)
  • 200 g bloem
  • 100 g maïszetmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 el mayonaise
  • 1 el pikante saus (naar keuze)
  • 1 friteuse
  • 1 kl pikante paprika
  • 1 kl knoflookpoeder
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 500 g inktvistubes
  • 1 limoen
  • 1 fles bier ‘Saison’ Hof Ten Dormaal (33 cl)
  • 200 g bloem
  • 100 g maïszetmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 el mayonaise
  • 1 el pikante saus (naar keuze)
  • 1 friteuse
  • 1 kl pikante paprika
  • 1 kl knoflookpoeder
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de olie op 180°C. Doe de bloem in een slakom. Snijd de inktvistubes in schijfjes van ± 1 cm dikte en rol ze door de bloem. Doe ze in een zeef en schud ze boven de slakom. Voeg de maizena, het bakpoeder, de pikante paprika, het knoflookpoeder, zout, peper en Espelettepeper naar eigen smaak toe in de slakom. Meng en klop er beetje bij beetje het ’Saison’ Hof Ten Dormaalbier met een garde onder, tot een mooi vloeibaar en glad beslag.
2
Haal de calamares door het beignetbeslag en dompel ze één voor één in de hete olie. Bak ze gedurende 2 à 3 min., tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en voeg een groot snufje zout toe.
3
Maak de saus: meng de mayonaise met de pikante saus en limoensap, naar eigen smaak.
4
Dien de beignets heel warm op, met de saus en 1 limoenpartje. Lekker om te delen bij het aperitief of als voorgerecht met een slaatje: kies maar!
5
Tip: Het geheim van knapperige en lichte beignets? Bak geen te grote hoeveelheden tegelijk en laat de olie tussen 2 bakbeurten telkens tot de juiste temperatuur opwarmen.
1
Verwarm de olie op 180°C. Doe de bloem in een slakom. Snijd de inktvistubes in schijfjes van ± 1 cm dikte en rol ze door de bloem. Doe ze in een zeef en schud ze boven de slakom. Voeg de maizena, het bakpoeder, de pikante paprika, het knoflookpoeder, zout, peper en Espelettepeper naar eigen smaak toe in de slakom. Meng en klop er beetje bij beetje het ’Saison’ Hof Ten Dormaalbier met een garde onder, tot een mooi vloeibaar en glad beslag.
2
Haal de calamares door het beignetbeslag en dompel ze één voor één in de hete olie. Bak ze gedurende 2 à 3 min., tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en voeg een groot snufje zout toe.
3
Maak de saus: meng de mayonaise met de pikante saus en limoensap, naar eigen smaak.
4
Dien de beignets heel warm op, met de saus en 1 limoenpartje. Lekker om te delen bij het aperitief of als voorgerecht met een slaatje: kies maar!
5
Tip: Het geheim van knapperige en lichte beignets? Bak geen te grote hoeveelheden tegelijk en laat de olie tussen 2 bakbeurten telkens tot de juiste temperatuur opwarmen.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 3 g - Koolhydraten: 22,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 3 g - Koolhydraten: 22,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,1 g
Lactose vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Mini Spekvink
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Calamar A La Romana
Pescanova Calamar A La Romana
500 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
99
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
49
Rouge bier | 8% Alc. | Blik
Kwak Rouge bier | 8% Alc. | Blik
50 cl
2de tegen -40%
2
55
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Olie | Frituur |  Blend
Delhaize Olie | Frituur | Blend
2 l
2de tegen -40%
  • little-lione.external.82792960.svg
4
19
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
2de tegen -40%
3
29
Kruiden | Knoflook | Poeder
Santa Maria Kruiden | Knoflook | Poeder
49 gr
2de tegen -40%
3
09

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65
Mayonaise | Eieren
Devos & Lemmens Mayonaise | Eieren
30 cl
-20% voor 3
1
79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Totaal:
€19,45