1
Verwarm de olie op 180°C. Doe de bloem in een slakom. Snijd de inktvistubes in schijfjes van ± 1 cm dikte en rol ze door de bloem. Doe ze in een zeef en schud ze boven de slakom. Voeg de maizena, het bakpoeder, de pikante paprika, het knoflookpoeder, zout, peper en Espelettepeper naar eigen smaak toe in de slakom. Meng en klop er beetje bij beetje het ’Saison’ Hof Ten Dormaalbier met een garde onder, tot een mooi vloeibaar en glad beslag.
2
Haal de calamares door het beignetbeslag en dompel ze één voor één in de hete olie. Bak ze gedurende 2 à 3 min., tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en voeg een groot snufje zout toe.
3
Maak de saus: meng de mayonaise met de pikante saus en limoensap, naar eigen smaak.
4
Dien de beignets heel warm op, met de saus en 1 limoenpartje. Lekker om te delen bij het aperitief of als voorgerecht met een slaatje: kies maar!
5
Tip: Het geheim van knapperige en lichte beignets? Bak geen te grote hoeveelheden tegelijk en laat de olie tussen 2 bakbeurten telkens tot de juiste temperatuur opwarmen.
1
Verwarm de olie op 180°C. Doe de bloem in een slakom. Snijd de inktvistubes in schijfjes van ± 1 cm dikte en rol ze door de bloem. Doe ze in een zeef en schud ze boven de slakom. Voeg de maizena, het bakpoeder, de pikante paprika, het knoflookpoeder, zout, peper en Espelettepeper naar eigen smaak toe in de slakom. Meng en klop er beetje bij beetje het ’Saison’ Hof Ten Dormaalbier met een garde onder, tot een mooi vloeibaar en glad beslag.
2
Haal de calamares door het beignetbeslag en dompel ze één voor één in de hete olie. Bak ze gedurende 2 à 3 min., tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en voeg een groot snufje zout toe.
3
Maak de saus: meng de mayonaise met de pikante saus en limoensap, naar eigen smaak.
4
Dien de beignets heel warm op, met de saus en 1 limoenpartje. Lekker om te delen bij het aperitief of als voorgerecht met een slaatje: kies maar!
5
Tip: Het geheim van knapperige en lichte beignets? Bak geen te grote hoeveelheden tegelijk en laat de olie tussen 2 bakbeurten telkens tot de juiste temperatuur opwarmen.