1
Kneed de bloem met 2 eieren en een beetje zout tot een soepel en homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem hermetisch in vershoudfolie en laat hem minstens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Snijd 250 g champignons en de knolselder in kleine blokjes. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met 15 g boter en 6 fijngehakte salieblaadjes. Kruid met peper en zout. Schep in een schaal, zodra alles mooi goudbruin is, en laat lauw worden. Meng er 1 ei onder en breng verder op smaak.
3
Breng een brede kookpot gezouten water aan de kook. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg heel fijn uit met een deegrol (of met een pastamachine). Snijd 8 cirkels van 14 cm diameter uit het deeg (met behulp van een uitsteekring of een kom). Lepel 3 el vulling in het midden van 4 deegcirkels en druk goed aan. Bevochtig de randen met water, leg er de andere deegcirkels bovenop en duw ze aan de randen goed vast.
4
Schuim de rest van de boter op in een steelpan, voeg de rest van de salieblaadjes toe en bak ze op een matig vuurtje goudbruin. Snijd de rest van de champignons met de mandoline in ultrafijne plakjes.
5
Dompel de ravioli met een schuimspaan één voor één in het kokende water. Kook ze 3 min., laat ze voorzichtig uitlekken en dresseer ze op de borden. Bestrooi ze met champignonplakjes en goudbruine salieblaadjes. Besprenkel met een beetje salieboter en werk af met kervel. Dien meteen op.
1
Kneed de bloem met 2 eieren en een beetje zout tot een soepel en homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem hermetisch in vershoudfolie en laat hem minstens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Snijd 250 g champignons en de knolselder in kleine blokjes. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met 15 g boter en 6 fijngehakte salieblaadjes. Kruid met peper en zout. Schep in een schaal, zodra alles mooi goudbruin is, en laat lauw worden. Meng er 1 ei onder en breng verder op smaak.
3
Breng een brede kookpot gezouten water aan de kook. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg heel fijn uit met een deegrol (of met een pastamachine). Snijd 8 cirkels van 14 cm diameter uit het deeg (met behulp van een uitsteekring of een kom). Lepel 3 el vulling in het midden van 4 deegcirkels en druk goed aan. Bevochtig de randen met water, leg er de andere deegcirkels bovenop en duw ze aan de randen goed vast.
4
Schuim de rest van de boter op in een steelpan, voeg de rest van de salieblaadjes toe en bak ze op een matig vuurtje goudbruin. Snijd de rest van de champignons met de mandoline in ultrafijne plakjes.
5
Dompel de ravioli met een schuimspaan één voor één in het kokende water. Kook ze 3 min., laat ze voorzichtig uitlekken en dresseer ze op de borden. Bestrooi ze met champignonplakjes en goudbruine salieblaadjes. Besprenkel met een beetje salieboter en werk af met kervel. Dien meteen op.