1
Maak de pico de gallo: ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de rode uien heel fijn. Doe alles in een slakom met de geperste teentjes knoflook, de gehakte koriander (houd enkele takjes apart voor de afwerking), het sap van 1 limoen, 4 cl olijfolie en de fijngehakte ontpitte rode peper. Kruid met peper, met zout en meng goed.
2
Plet het vruchtvlees van de avocado’s met een pureestamper in een slakom. Voeg de guacamolekruiden toe, 1 dl olijfolie, het sap van 1 limoen, zout en Espelettepeper naar eigen smaak.
3
Dresseer de guacamole in een grote schaal en maak een kuiltje in het midden. Schep er de pico de gallo in, werk af met limoenpartjes en takjes koriander. Dien meteen op, bij het aperitief, en geef er tortillachips bij om te dippen. Ook heerlijk met papadums, gegrild pitabrood, grote roze garnalen ...
4
Tip: Dat guacamole mooi groen blijft als je er de pit in duwt, is een fabeltje! Je kunt hem best gladstrijken en luchtdicht met vershoudfolie bedekken, zodat hij zo weinig mogelijk aan de lucht wordt blootgesteld.
1
Maak de pico de gallo: ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de rode uien heel fijn. Doe alles in een slakom met de geperste teentjes knoflook, de gehakte koriander (houd enkele takjes apart voor de afwerking), het sap van 1 limoen, 4 cl olijfolie en de fijngehakte ontpitte rode peper. Kruid met peper, met zout en meng goed.
2
Plet het vruchtvlees van de avocado’s met een pureestamper in een slakom. Voeg de guacamolekruiden toe, 1 dl olijfolie, het sap van 1 limoen, zout en Espelettepeper naar eigen smaak.
3
Dresseer de guacamole in een grote schaal en maak een kuiltje in het midden. Schep er de pico de gallo in, werk af met limoenpartjes en takjes koriander. Dien meteen op, bij het aperitief, en geef er tortillachips bij om te dippen. Ook heerlijk met papadums, gegrild pitabrood, grote roze garnalen ...
4
Tip: Dat guacamole mooi groen blijft als je er de pit in duwt, is een fabeltje! Je kunt hem best gladstrijken en luchtdicht met vershoudfolie bedekken, zodat hij zo weinig mogelijk aan de lucht wordt blootgesteld.