Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebraden kippenbouten met groentetaartjes
Delhaize logo
  • Gebraden kippenbouten met groentetaartjes
    C

Gebraden kippenbouten met groentetaartjes

Gebraden kippenbouten met groentetaartjesC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • zout
  • 4 kippenbouten
  • 2 eieren
  • 10 cl room
  • 2 el maïzena
  • 3 el restjes van aardappelpuree
  • 100 g gemengde groenten (diepgevroren)
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 krop groene salade
  • zout
  • 4 kippenbouten
  • 2 eieren
  • 10 cl room
  • 2 el maïzena
  • 3 el restjes van aardappelpuree
  • 100 g gemengde groenten (diepgevroren)
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 krop groene salade

Begin met koken

: 60 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Giet de restjes van de groenten in een kleine kookpot met een bodempje water en laat ontdooien. Laat uitlekken en snijd in grote stukken.
3
Zout en peper de kippenbouten. Leg ze in een ovenschotel, bak ze gedurende 30 min. en draai ze regelmatig om.
4
Doe tegelijkertijd de eieren, de room, de puree en de maïzena in een schotel. Zout en peper. Roer tot je een homogeen deeg krijgt. Verdeel dit deeg voor ¾ in siliconen muffinvormpjes. Vul verder met de groenten en bak gedurende 25 min. in de oven, of tot je mespunt er schoon uitkomt.
5
Maak een vinaigrette met olijfolie, sojasaus en mosterd.
6
Dien de in twee gesneden kippenbouten op, samen met de groentetaartjes en de sla. Breng kip en sla op smaak met de vinaigrette.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Giet de restjes van de groenten in een kleine kookpot met een bodempje water en laat ontdooien. Laat uitlekken en snijd in grote stukken.
3
Zout en peper de kippenbouten. Leg ze in een ovenschotel, bak ze gedurende 30 min. en draai ze regelmatig om.
4
Doe tegelijkertijd de eieren, de room, de puree en de maïzena in een schotel. Zout en peper. Roer tot je een homogeen deeg krijgt. Verdeel dit deeg voor ¾ in siliconen muffinvormpjes. Vul verder met de groenten en bak gedurende 25 min. in de oven, of tot je mespunt er schoon uitkomt.
5
Maak een vinaigrette met olijfolie, sojasaus en mosterd.
6
Dien de in twee gesneden kippenbouten op, samen met de groentetaartjes en de sla. Breng kip en sla op smaak met de vinaigrette.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 860; energie (kCal): 207; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 565,11
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 860; energie (kCal): 207; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 565,11
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouten met rug| Kip | Maxi pack
Delhaize Bouten met rug| Kip | Maxi pack
+/- 1,4 kg
+/-€
7
70
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Aardappelpuree
Delhaize Aardappelpuree
400 gr
2de tegen -50%
3
39
Aperogroenten 280g
Delhaize Aperogroenten 280g
280 gr
2
49
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Saus | Soja | Bio
Delhaize Saus | Soja | Bio
14,5 cl
Bio
    2
    15

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€23,85