Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSpanakopita - spinazie- en fetataart
Delhaize logo
B

Spanakopita - spinazie- en fetataart

Spanakopita - spinazie- en fetataartB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 200 g feta bio
  • 3 bio-eieren
  • 100 g boter
  • 18 vellen diepgevroren filodeeg
  • 1/4 bosje dille
  • 1/2 kl gemalen nootmuskaat
  • 1 bosje munt
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 tiges stengeluien (groene uien)
  • 900 g verse spinazie
  • 1 witte ui
  • zout
  • zwarte peper
  • 200 g feta bio
  • 3 bio-eieren
  • 100 g boter
  • 18 vellen diepgevroren filodeeg
  • 1/4 bosje dille
  • 1/2 kl gemalen nootmuskaat
  • 1 bosje munt
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 tiges stengeluien (groene uien)
  • 900 g verse spinazie
  • 1 witte ui
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 40 min. + 25 min. baktijd
1
Laat het filodeeg in de plastic verpakking ontdooien. Snijd de groene uien in dunne plakjes.
2
Hak de witte ui fijn en fruit hem 5 min. op een zacht vuurtje in 1 eetlepel olie. Voeg er beetje bij beetje de groene uien en de spinazie aan toe. Laat 10 min. al roerend bakken. Haal van het vuur, doe alles in een vergiet en druk samen om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Giet alles in een diep bord. Voeg gehakte dille en muntblaadjes toe, samen met de verkruimelde feta.
3
Klop de eieren los met muskaatnoot, zout en peper. Giet over de spinazie en meng.
4
Laat de oven voorverwarmen op 180°C en smelt de boter (microgolf).
5
Beboter een rechthoekige ovenschotel van 24 x 30 cm met een keukenpenseel. Doe hetzelfde met een vel filodeeg en leg het in de schotel. Herhaal met nog 5 vellen. Giet de spinazievulling in de schotel en vouw de deegboorden naar binnen. Bedek met 6 beboterde vellen filodeeg. Beboter nog zes vellen filodeeg en verdeel ze in repen. Leg in laagjes over de taart.
6
Zet in de oven gedurende 25 min. of tot de taart goudbruin van kleur is.
1
Laat het filodeeg in de plastic verpakking ontdooien. Snijd de groene uien in dunne plakjes.
2
Hak de witte ui fijn en fruit hem 5 min. op een zacht vuurtje in 1 eetlepel olie. Voeg er beetje bij beetje de groene uien en de spinazie aan toe. Laat 10 min. al roerend bakken. Haal van het vuur, doe alles in een vergiet en druk samen om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Giet alles in een diep bord. Voeg gehakte dille en muntblaadjes toe, samen met de verkruimelde feta.
3
Klop de eieren los met muskaatnoot, zout en peper. Giet over de spinazie en meng.
4
Laat de oven voorverwarmen op 180°C en smelt de boter (microgolf).
5
Beboter een rechthoekige ovenschotel van 24 x 30 cm met een keukenpenseel. Doe hetzelfde met een vel filodeeg en leg het in de schotel. Herhaal met nog 5 vellen. Giet de spinazievulling in de schotel en vouw de deegboorden naar binnen. Bedek met 6 beboterde vellen filodeeg. Beboter nog zes vellen filodeeg en verdeel ze in repen. Leg in laagjes over de taart.
6
Zet in de oven gedurende 25 min. of tot de taart goudbruin van kleur is.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 241,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 241,55
Grieks
Vegetarisch
Barbecue,Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Original | Greek Feta
Euro Fresh Food Original | Greek Feta
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Brickvellen
Delhaize Brickvellen
2 × 170 gr
2
49
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Spinazie | Room | Bokaal
Hak Spinazie | Room | Bokaal
3 × 345 gr
2de tegen -50%
3
95
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€32,23