⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen
Delhaize logo
  • Rissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen

Rissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen

Rissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el tomatenconcentraat
  • frituurolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 200 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 25 cl melk
  • 1 citroen (sap)
  • 325 g bloem (voor het korstdeeg)
  • 1 ui
  • 1/4 kl zout (voor het korstdeeg)
  • 400 g gekookte en gepelde garnalen
  • 0,1 g schil van een bio-citroen (zonder het witte deel)
  • 80 g boter (voor het korstdeeg)
  • 25 cl water (voor de vulling)
  • 50 cl water (voor het korstdeeg)
  • 100 g bloem voor het werkblad
  • 125 g bloem (voor de vulling)
  • 1 el tomatenconcentraat
  • frituurolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 200 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 25 cl melk
  • 1 citroen (sap)
  • 325 g bloem (voor het korstdeeg)
  • 1 ui
  • 1/4 kl zout (voor het korstdeeg)
  • 400 g gekookte en gepelde garnalen
  • 0,1 g schil van een bio-citroen (zonder het witte deel)

Begin met koken

: 40 min.
1
Snijd de boter in blokjes en giet die samen met het water, het zout en de citroenschil in een pot. Breng het mengsel aan de kook, haal het van het vuur en voeg de bloem toe. Onmiddellijk goed roeren om een homogeen deeg te verkrijgen. Zet de pot op een zacht vuur en laat het deeg drogen terwijl je er blijft in roeren. Het deeg moet van de wand loskomen. Spreid het vervolgens uit op een werkblad bestrooid met bloem en laat het deeg wat afkoelen vooraleer het te kneden. Vouw het terug en laat het rusten.
2
Snijd 5 garnalen in grote stukken en leg ze aan de kant.
3
Versnipper de ui en fruit ze in boter op een zacht vuurtje tot ze doorzichtig wordt. Voeg er bloem aan toe en haal van het vuur. Roer erdoor om een homogeen deeg te verkrijgen. Zet de pot terug op het vuur en giet er langzaamaan de melk en het water bij. Voeg ook het tomatenconcentraat, de versneden garnalen en het citroensap erbij. Op smaak brengen met peper en zout en omroeren. Voeg nog wat melk toe als de vulling te dik zou zijn. Haal de pot van het vuur en voeg de rest van de garnalen toe en de fijngehakte peterselie. Roer nog ‘s goed om en laat afkoelen.
4
Snijd het deeg in 4 delen. Spreid één deel fijn uit over het werkblad met bloem. Snij er rondjes uit en leg een lepeltje vulling op de helft van een cirkel. Sluit de cirkel en druk goed op de randen om de kroket te sluiten. Herhaal met de rest van de ingrediënten
5
Leg elke kroket in de geklopte eieren en nadien in het paneermeel. Frituur ze dan tot ze mooi goudgeel gebakken zijn.
6
Warm opdienen.
1
Snijd de boter in blokjes en giet die samen met het water, het zout en de citroenschil in een pot. Breng het mengsel aan de kook, haal het van het vuur en voeg de bloem toe. Onmiddellijk goed roeren om een homogeen deeg te verkrijgen. Zet de pot op een zacht vuur en laat het deeg drogen terwijl je er blijft in roeren. Het deeg moet van de wand loskomen. Spreid het vervolgens uit op een werkblad bestrooid met bloem en laat het deeg wat afkoelen vooraleer het te kneden. Vouw het terug en laat het rusten.
2
Snijd 5 garnalen in grote stukken en leg ze aan de kant.
3
Versnipper de ui en fruit ze in boter op een zacht vuurtje tot ze doorzichtig wordt. Voeg er bloem aan toe en haal van het vuur. Roer erdoor om een homogeen deeg te verkrijgen. Zet de pot terug op het vuur en giet er langzaamaan de melk en het water bij. Voeg ook het tomatenconcentraat, de versneden garnalen en het citroensap erbij. Op smaak brengen met peper en zout en omroeren. Voeg nog wat melk toe als de vulling te dik zou zijn. Haal de pot van het vuur en voeg de rest van de garnalen toe en de fijngehakte peterselie. Roer nog ‘s goed om en laat afkoelen.
4
Snijd het deeg in 4 delen. Spreid één deel fijn uit over het werkblad met bloem. Snij er rondjes uit en leg een lepeltje vulling op de helft van een cirkel. Sluit de cirkel en druk goed op de randen om de kroket te sluiten. Herhaal met de rest van de ingrediënten
5
Leg elke kroket in de geklopte eieren en nadien in het paneermeel. Frituur ze dan tot ze mooi goudgeel gebakken zijn.
6
Warm opdienen.
Nutritionele informatie
Energie: 142 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Moederdag,Eindejaar
Overig
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | Puree
Delhaize Tomaten | Puree
3 x 70 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Cocktail garnaalstaarten 51/60
Delhaize Cocktail garnaalstaarten 51/60
450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
13
49
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69

Reeds in je keuken

Olie | Frituur | Minder geuren
Vandemoortele Olie | Frituur | Minder geuren
2 l
- €4 voor 2
8
99
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Paneermeel | Peterselie & Paprika
Anco Paneermeel | Peterselie & Paprika
200 gr
3
19
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Totaal:
€35,45