1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de boter in kleine plakjes en verdeel ze zowat overal over de kalkoen: onder het vel, op het vel en binnenin. Steek ook de helft van de salietakjes in de kalkoen. Leg de kalkoen op de ovenplaat, kruid hem royaal met peper, met zout en verdeel er de rest van de salie bovenop. Bedek met aluminiumfolie en schuif 1 u. 30 min. in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog 1 u. 10 min. braden. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het braadvocht (reken in totaal 40 min./kg).
2
Snijd ± 30 min. voor het einde de venkelknollen en de citroenen in kleine partjes. Schik ze rond de kalkoen, verdeel er de rest van de boter over en bestrooi met venkelzaadjes. Kruid de garnituren met peper, met zout en laat nog 30 min. in de oven bakken.
3
Stoof de spinazie in een grote sauteerpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Serveer de kalkoen met de groenten en de citroenen. Giet het braadvocht in een sauskom en zet de saus apart op tafel. Geef er puree of gekookte aardappelen bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de boter in kleine plakjes en verdeel ze zowat overal over de kalkoen: onder het vel, op het vel en binnenin. Steek ook de helft van de salietakjes in de kalkoen. Leg de kalkoen op de ovenplaat, kruid hem royaal met peper, met zout en verdeel er de rest van de salie bovenop. Bedek met aluminiumfolie en schuif 1 u. 30 min. in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog 1 u. 10 min. braden. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het braadvocht (reken in totaal 40 min./kg).
2
Snijd ± 30 min. voor het einde de venkelknollen en de citroenen in kleine partjes. Schik ze rond de kalkoen, verdeel er de rest van de boter over en bestrooi met venkelzaadjes. Kruid de garnituren met peper, met zout en laat nog 30 min. in de oven bakken.
3
Stoof de spinazie in een grote sauteerpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Serveer de kalkoen met de groenten en de citroenen. Giet het braadvocht in een sauskom en zet de saus apart op tafel. Geef er puree of gekookte aardappelen bij.