1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 125 g boter in kleine plakjes en verdeel ze binnenin de kalkoen, onder en op het vel. Steek ook ¼ van de tijm in de kalkoen. Leg de kalkoen in een heel grote ovenschaal (of in de braadslee). Kruid royaal met peper en zout. Bestrooi met de rest van de tijm (hele takjes), bedek met aluminiumfolie en schuif 1 u 30 min. in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 1 u 30 min. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het braadvocht.
2
Wrijf de champignons lichtjes schoon, maar maak ze niet nat. Snijd de grootste in stukken. Bak de champignons op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de gehakte sjalotten en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde van de kooktijd de gesnipperde lente-uitjes toe. Houd warm.
3
Giet de melk in een kookpot met dikke bodem en breng ze aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes. Strooi er al kloppend en beetje bij beetje de polenta bij. Laat enkele minuten al kloppend koken en indikken. Haal de pan van het vuur, voeg 40 g boter toe, de mascarpone en de gehakte dragon. Meng en breng verder op smaak.
4
Dien de polenta en de champignons meteen op met de gesneden kalkoen. Besprenkel alles met braadvocht.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 125 g boter in kleine plakjes en verdeel ze binnenin de kalkoen, onder en op het vel. Steek ook ¼ van de tijm in de kalkoen. Leg de kalkoen in een heel grote ovenschaal (of in de braadslee). Kruid royaal met peper en zout. Bestrooi met de rest van de tijm (hele takjes), bedek met aluminiumfolie en schuif 1 u 30 min. in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 1 u 30 min. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het braadvocht.
2
Wrijf de champignons lichtjes schoon, maar maak ze niet nat. Snijd de grootste in stukken. Bak de champignons op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de gehakte sjalotten en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde van de kooktijd de gesnipperde lente-uitjes toe. Houd warm.
3
Giet de melk in een kookpot met dikke bodem en breng ze aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes. Strooi er al kloppend en beetje bij beetje de polenta bij. Laat enkele minuten al kloppend koken en indikken. Haal de pan van het vuur, voeg 40 g boter toe, de mascarpone en de gehakte dragon. Meng en breng verder op smaak.
4
Dien de polenta en de champignons meteen op met de gesneden kalkoen. Besprenkel alles met braadvocht.