1
Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de hazelnoten schoksgewijs in de beker van de hakmolen met de sesamzaadjes, de komijn, de venkel, de koriander, de zwarte peper, 2 el gerookte paprika en de fleur de sel, tot een grofgemalen mengsel. Meng met de ontdooide kikkererwten en 1 el olijfolie. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en schuif 30 min. in de oven. Meng intussen af en toe.
2
Verhoog de oventemperatuur tot 220°C. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min. braden.
3
Snijd de bloemkool horizontaal in dikke plakken van ± 2 cm dikte. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de bloemkoolplakjes op en smeer ze in met 2 el olijfolie. Schuif ze 20 min. in de oven. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 min bakken.
4
Mix het vruchtvlees van 6 halve aubergines in de beker van de mixer met de 2 ongeschilde halve aubergines, 1 el gerookte paprika, 2 el olijfolie, peper en zout tot een homogene kaviaar.
5
Serveer de bloemkool met de kikkererwten, de gehalveerde kerstomaten, de auberginekaviaar en plukjes koriander.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de hazelnoten schoksgewijs in de beker van de hakmolen met de sesamzaadjes, de komijn, de venkel, de koriander, de zwarte peper, 2 el gerookte paprika en de fleur de sel, tot een grofgemalen mengsel. Meng met de ontdooide kikkererwten en 1 el olijfolie. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en schuif 30 min. in de oven. Meng intussen af en toe.
2
Verhoog de oventemperatuur tot 220°C. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min. braden.
3
Snijd de bloemkool horizontaal in dikke plakken van ± 2 cm dikte. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de bloemkoolplakjes op en smeer ze in met 2 el olijfolie. Schuif ze 20 min. in de oven. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 min bakken.
4
Mix het vruchtvlees van 6 halve aubergines in de beker van de mixer met de 2 ongeschilde halve aubergines, 1 el gerookte paprika, 2 el olijfolie, peper en zout tot een homogene kaviaar.
5
Serveer de bloemkool met de kikkererwten, de gehalveerde kerstomaten, de auberginekaviaar en plukjes koriander.