⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebraden bloemkool en kikkererwten, auberginekaviaar
Delhaize logo

Gebraden bloemkool en kikkererwten, auberginekaviaar

Gebraden bloemkool en kikkererwten, auberginekaviaar
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bloemkool
  • 4 aubergines
  • 100 g kerstomaten
  • 450 g gekookte biokikkererwten
  • 100 g hazelnoten
  • 13 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 50 g witte sesamzaadjes
  • 10 g komijnzaadjes
  • 15 g venkelzaadjes
  • 20 g korianderzaadjes
  • 3 el gerookte paprika
  • 5 g zwarte peperkorrels
  • 1 el curry Madras
  • 1 el fleur de sel
  • peper
  • 1 bloemkool
  • 4 aubergines
  • 100 g kerstomaten
  • 450 g gekookte biokikkererwten
  • 100 g hazelnoten
  • 13 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 50 g witte sesamzaadjes
  • 10 g komijnzaadjes
  • 15 g venkelzaadjes
  • 20 g korianderzaadjes
  • 3 el gerookte paprika
  • 5 g zwarte peperkorrels

Begin met koken

: 45 min. + 30 min. kooktijd voor de kikkererwten
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de hazelnoten schoksgewijs in de beker van de hakmolen met de sesamzaadjes, de komijn, de venkel, de koriander, de zwarte peper, 2 el gerookte paprika en de fleur de sel, tot een grofgemalen mengsel. Meng met de ontdooide kikkererwten en 1 el olijfolie. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en schuif 30 min. in de oven. Meng intussen af en toe.
2
Verhoog de oventemperatuur tot 220°C. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min. braden.
3
Snijd de bloemkool horizontaal in dikke plakken van ± 2 cm dikte. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de bloemkoolplakjes op en smeer ze in met 2 el olijfolie. Schuif ze 20 min. in de oven. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 min bakken.
4
Mix het vruchtvlees van 6 halve aubergines in de beker van de mixer met de 2 ongeschilde halve aubergines, 1 el gerookte paprika, 2 el olijfolie, peper en zout tot een homogene kaviaar.
5
Serveer de bloemkool met de kikkererwten, de gehalveerde kerstomaten, de auberginekaviaar en plukjes koriander.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de hazelnoten schoksgewijs in de beker van de hakmolen met de sesamzaadjes, de komijn, de venkel, de koriander, de zwarte peper, 2 el gerookte paprika en de fleur de sel, tot een grofgemalen mengsel. Meng met de ontdooide kikkererwten en 1 el olijfolie. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en schuif 30 min. in de oven. Meng intussen af en toe.
2
Verhoog de oventemperatuur tot 220°C. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min. braden.
3
Snijd de bloemkool horizontaal in dikke plakken van ± 2 cm dikte. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de bloemkoolplakjes op en smeer ze in met 2 el olijfolie. Schuif ze 20 min. in de oven. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 min bakken.
4
Mix het vruchtvlees van 6 halve aubergines in de beker van de mixer met de 2 ongeschilde halve aubergines, 1 el gerookte paprika, 2 el olijfolie, peper en zout tot een homogene kaviaar.
5
Serveer de bloemkool met de kikkererwten, de gehalveerde kerstomaten, de auberginekaviaar en plukjes koriander.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Hoofdgerecht