Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken zeetong
Delhaize logo
  • Gebakken zeetong
    B

Gebakken zeetong

Gebakken zeetongB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 zeetongen
  • 300 g champignonmengeling
  • 2 lente-uien
  • 1 kg bintjes
  • 1/2 citroen
  • 80 g melkerijboter
  • 50 g geklaarde boter
  • 30 g rucola
  • 3 el bloem
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 4 zeetongen
  • 300 g champignonmengeling
  • 2 lente-uien
  • 1 kg bintjes
  • 1/2 citroen
  • 80 g melkerijboter
  • 50 g geklaarde boter
  • 30 g rucola
  • 3 el bloem
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze ongeveer 20 min. gaar in gezouten water. Giet het kookvocht af en droog de aardappelen kort op een laag vuur. Prak ze met een aardappelstamper en voeg de melkerijboter toe, kruid met peper en nootmuskaat. Hak 3/4 van de rucola fijn en meng deze onder de puree. Houd de kruidenpuree apart.
2
Spoel de zeetongen onder koud stromend water en dep ze droog. Wentel ze in de bloem en klop er het overtollige af.
3
Kuis de champignonmengeling en snijd ze in 2, snijd de lente-uien in fijne ringen.
4
Smelt de geklaarde boter in een antikleefpan en bak de zeetongen aan beide zijden in de bruisende boter. Voeg de champignonmengeling en de lente-uien toe. Zet een deksel op de pan en laat de zeetongen met de champignonmengeling op een zacht vuur verder garen. Kruid af naar smaak met peper, zout en het sap van een halve citroen.
5
Serveer de zeetong met de kruidenpuree en de champignonmengeling. Lepel de saus over de vis en werk af met de rest van de rucola.
1
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze ongeveer 20 min. gaar in gezouten water. Giet het kookvocht af en droog de aardappelen kort op een laag vuur. Prak ze met een aardappelstamper en voeg de melkerijboter toe, kruid met peper en nootmuskaat. Hak 3/4 van de rucola fijn en meng deze onder de puree. Houd de kruidenpuree apart.
2
Spoel de zeetongen onder koud stromend water en dep ze droog. Wentel ze in de bloem en klop er het overtollige af.
3
Kuis de champignonmengeling en snijd ze in 2, snijd de lente-uien in fijne ringen.
4
Smelt de geklaarde boter in een antikleefpan en bak de zeetongen aan beide zijden in de bruisende boter. Voeg de champignonmengeling en de lente-uien toe. Zet een deksel op de pan en laat de zeetongen met de champignonmengeling op een zacht vuur verder garen. Kruid af naar smaak met peper, zout en het sap van een halve citroen.
5
Serveer de zeetong met de kruidenpuree en de champignonmengeling. Lepel de saus over de vis en werk af met de rest van de rucola.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 173 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 14,8 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 173 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 14,8 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,1 g
Belgisch
Lactose vrij
Recepten voor elke dag
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht