Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenDahl van linzen met gegrilde groenten, rijst met koriander
Delhaize logo
  • Dahl van linzen met gegrilde groenten, rijst met koriander
    A

Dahl van linzen met gegrilde groenten, rijst met koriander

door Line Couvreur
Dahl van linzen met gegrilde groenten, rijst met korianderA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 500 g kerstomaten
  • 900 g aubergines
  • 3 uien
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 600 g groene linzen
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 25 g gember
  • 1/2 citroen
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 200 g basmatirijst
  • 5 dl water
  • 2 bollen burrata di bufala
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el rietsuiker
  • 14 el olijfolie
  • 2 stokjes kaneel
  • 5 steranijzen
  • 1 el kurkuma
  • 1/2 el korianderpoeder
  • 1 kl Espelette-piment
  • peper
  • zout
  • 500 g kerstomaten
  • 900 g aubergines
  • 3 uien
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 600 g groene linzen
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 25 g gember
  • 1/2 citroen
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 200 g basmatirijst
  • 5 dl water
  • 2 bollen burrata di bufala
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el rietsuiker

Begin met koken

: 50 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 4, prik hier en daar met een mes in het vruchtvlees en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de kerstomaten toe (prik ze in zodat ze niet barsten), kruid met zout en besprenkel alles met 4 el olijfolie. Bestrooi de tomaten met 1 el rietsuiker. Schuif 30 min. in de oven.
2
Doe de linzen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
3
Fruit 2 gesnipperde uien op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met 2 el olijfolie, de kaneel, de stukken steranijs, het korianderpoeder, de kurkuma en de Espelettepeper. Voeg na 2 min. de gepelde tomaten toe, 1 el rietsuiker, het sap van de citroen en het sap van de gember (rasp hem grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de stoofpan). Laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de linzen toe. Laat nog 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
4
Fruit intussen 1 gesnipperde ui gedurende 2 min., in een steelpan met 2 el olijfolie. Voeg de rijst toe, meng 1 min. en overgiet met het water (2 x het volume van de rijst). Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
5
Snijd de aubergines in stukken. Serveer ze met de dahl van linzen, de rest van de kerstomaten, de burratabollen, de pilavrijst met uien en de verse koriander.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 4, prik hier en daar met een mes in het vruchtvlees en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de kerstomaten toe (prik ze in zodat ze niet barsten), kruid met zout en besprenkel alles met 4 el olijfolie. Bestrooi de tomaten met 1 el rietsuiker. Schuif 30 min. in de oven.
2
Doe de linzen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
3
Fruit 2 gesnipperde uien op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met 2 el olijfolie, de kaneel, de stukken steranijs, het korianderpoeder, de kurkuma en de Espelettepeper. Voeg na 2 min. de gepelde tomaten toe, 1 el rietsuiker, het sap van de citroen en het sap van de gember (rasp hem grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de stoofpan). Laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de linzen toe. Laat nog 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
4
Fruit intussen 1 gesnipperde ui gedurende 2 min., in een steelpan met 2 el olijfolie. Voeg de rijst toe, meng 1 min. en overgiet met het water (2 x het volume van de rijst). Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
5
Snijd de aubergines in stukken. Serveer ze met de dahl van linzen, de rest van de kerstomaten, de burratabollen, de pilavrijst met uien en de verse koriander.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 146 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 19,5 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 5,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 146 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 19,5 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 5,5 g
Indiaas
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

koriander graan
1/2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
2 × 250 gr
3 voor €5
1
99
Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Linzen | Beluga
Delhaize Linzen | Beluga
2 × 500 gr
2
39
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Kruiden | Gember | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    -10% voor 3
    3
    35
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    -10% voor 3
    3
    35
    Rijst | Basmati | Kookbuiltje
    Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
    4 x 75 gr
    2
    35
    Kaas | Burrata bufala
    Fattorie Garofalo Kaas | Burrata bufala
    125 gr
    3
    39
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    -10% voor 3
    3
    79
    Kruiden | Steranijs
    Santa Maria Kruiden | Steranijs
    4 × 15 gr
    -10% voor 3
    2
    85
    Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    -10% voor 3
    3
    55

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    6 x 33 cl
    4
    55
    Azijn | Balsamico | Modena
    Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    2
    09
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €48,46