1
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 4, prik hier en daar met een mes in het vruchtvlees en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de kerstomaten toe (prik ze in zodat ze niet barsten), kruid met zout en besprenkel alles met 4 el olijfolie. Bestrooi de tomaten met 1 el rietsuiker. Schuif 30 min. in de oven.
2
Doe de linzen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
3
Fruit 2 gesnipperde uien op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met 2 el olijfolie, de kaneel, de stukken steranijs, het korianderpoeder, de kurkuma en de Espelettepeper. Voeg na 2 min. de gepelde tomaten toe, 1 el rietsuiker, het sap van de citroen en het sap van de gember (rasp hem grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de stoofpan). Laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de linzen toe. Laat nog 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
4
Fruit intussen 1 gesnipperde ui gedurende 2 min., in een steelpan met 2 el olijfolie. Voeg de rijst toe, meng 1 min. en overgiet met het water (2 x het volume van de rijst). Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
5
Snijd de aubergines in stukken. Serveer ze met de dahl van linzen, de rest van de kerstomaten, de burratabollen, de pilavrijst met uien en de verse koriander.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 4, prik hier en daar met een mes in het vruchtvlees en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de kerstomaten toe (prik ze in zodat ze niet barsten), kruid met zout en besprenkel alles met 4 el olijfolie. Bestrooi de tomaten met 1 el rietsuiker. Schuif 30 min. in de oven.
2
Doe de linzen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
3
Fruit 2 gesnipperde uien op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met 2 el olijfolie, de kaneel, de stukken steranijs, het korianderpoeder, de kurkuma en de Espelettepeper. Voeg na 2 min. de gepelde tomaten toe, 1 el rietsuiker, het sap van de citroen en het sap van de gember (rasp hem grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de stoofpan). Laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de linzen toe. Laat nog 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
4
Fruit intussen 1 gesnipperde ui gedurende 2 min., in een steelpan met 2 el olijfolie. Voeg de rijst toe, meng 1 min. en overgiet met het water (2 x het volume van de rijst). Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
5
Snijd de aubergines in stukken. Serveer ze met de dahl van linzen, de rest van de kerstomaten, de burratabollen, de pilavrijst met uien en de verse koriander.