1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een kleine schaal en prik ze in. Meng ze met 1 el olijfolie en schuif ze 25 min. in de oven.
2
Fruit de groentemix voor soep 2 min. op een hoog vuur, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Bestrooi met gerookte paprika, meng en voeg 3 dl water toe, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Kook de rigatoni ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
4
Haal de groenten van het vuur en voeg er 4 el olijfolie aan toe. Mix kort met een staafmixer, maar niet tot een puree: er moeten stukjes overblijven. Voeg de uitgelekte en gespoelde linzen toe. Warm even op en breng verder op smaak.
5
Giet de penne af en bewaar een beetje kookwater om de saus naar eigen smaak vloeibaarder te maken.
6
Serveer de penne met de saus en de geroosterde tomaten. Werk de borden af met grofverkruimelde feta.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een kleine schaal en prik ze in. Meng ze met 1 el olijfolie en schuif ze 25 min. in de oven.
2
Fruit de groentemix voor soep 2 min. op een hoog vuur, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Bestrooi met gerookte paprika, meng en voeg 3 dl water toe, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Kook de rigatoni ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
4
Haal de groenten van het vuur en voeg er 4 el olijfolie aan toe. Mix kort met een staafmixer, maar niet tot een puree: er moeten stukjes overblijven. Voeg de uitgelekte en gespoelde linzen toe. Warm even op en breng verder op smaak.
5
Giet de penne af en bewaar een beetje kookwater om de saus naar eigen smaak vloeibaarder te maken.
6
Serveer de penne met de saus en de geroosterde tomaten. Werk de borden af met grofverkruimelde feta.