Tot en met 20 november, geniet van een korting tot ā‚¬15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEenvoudige groentebouillon
Delhaize logo
  • Eenvoudige groentebouillon
    A

Eenvoudige groentebouillon

Eenvoudige groentebouillonA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
6 porties
  • 350 g wortelen
  • 1 preistok
  • 2 stengels groene selder
  • 2 uien
  • 150 g witte champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes salie
  • 2 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • 350 g wortelen
  • 1 preistok
  • 2 stengels groene selder
  • 2 uien
  • 150 g witte champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes salie
  • 2 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 1 u kooktijd (+ 1 u optionele rusttijd)
1
Hak de uien en de selder grof. Snijd de wortelen en de prei in schijfjes. Fruit alles 5 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie. Voeg de ontkiemde teentjes knoflook toe, de champignons in stukken, de tijm, de salie, de laurierblaadjes en 2 l water. Breng aan de kook en laat 1 u zonder deksel pruttelen.
2
Laat 1 u rusten (als je tijd hebt) en filter door een zeef met fijn rooster.
3
Gebruik deze bouillon als basis voor soepen, risottoā€™s, stoofpotjes ...
1
Hak de uien en de selder grof. Snijd de wortelen en de prei in schijfjes. Fruit alles 5 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie. Voeg de ontkiemde teentjes knoflook toe, de champignons in stukken, de tijm, de salie, de laurierblaadjes en 2 l water. Breng aan de kook en laat 1 u zonder deksel pruttelen.
2
Laat 1 u rusten (als je tijd hebt) en filter door een zeef met fijn rooster.
3
Gebruik deze bouillon als basis voor soepen, risottoā€™s, stoofpotjes ...
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 59 kcal - Vetten: 4 g - Koolhydraten: 3,5 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 1,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 59 kcal - Vetten: 4 g - Koolhydraten: 3,5 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 1,2 g
Frans
Vegetarisch
Herfst
Bijgerechten