Recept zoekresultatenFritelle van spaghetti met drie kazen
Delhaize logo
  • Fritelle van spaghetti met drie kazen
    C

Fritelle van spaghetti met drie kazen

Fritelle van spaghetti met drie kazenC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 eieren
  • 100 g jonge spinazie
  • 400 g biospaghetti
  • 2 bollen (van 125 g) mozzarella di bufala
  • 100 g geraspte parmigiano
  • 100 g roquefort
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 eieren
  • 100 g jonge spinazie
  • 400 g biospaghetti
  • 2 bollen (van 125 g) mozzarella di bufala
  • 100 g geraspte parmigiano
  • 100 g roquefort
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 15 min. kooktijd
1
Kook de spaghetti 7 min. in kokend gezouten water (en dus minder lang dan op de verpakking aangeduid: ze moeten nog stevig zijn). Giet ze af, spoel ze grondig onder koud water en schep ze in een slakom. Voeg de eieren toe, ¾ van de spinazieblaadjes, de geraspte parmigiano, de mozzarella (scheur ze in kleine stukken) en de verkruimelde roquefort. Kruid met peper en meng.
2
Verwarm 1 el olijfolie in een grote antiaanbakpan. Draai de pasta rond een vork en leg ze in kleine hoopjes in de braadpan. Maak naar eigen keuze platte fritelle, die je kort aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur bakt, of dikkere fritelle, die je in uitsteekringen op een zacht vuurtje bakt. Voeg indien nodig een beetje olie toe voor de volgende bakbeurten (je hebt in totaal ± 12 stuks).
3
Dien warm op, met de rest van de spinazie en geeft er een slaatje bij.
4
Tip: Een ideaal recept om een restje pasta te recycleren! Serveer de fritelle eventueel als bijgerecht bij kalfslapjes met witte wijn of bij kip.
1
Kook de spaghetti 7 min. in kokend gezouten water (en dus minder lang dan op de verpakking aangeduid: ze moeten nog stevig zijn). Giet ze af, spoel ze grondig onder koud water en schep ze in een slakom. Voeg de eieren toe, ¾ van de spinazieblaadjes, de geraspte parmigiano, de mozzarella (scheur ze in kleine stukken) en de verkruimelde roquefort. Kruid met peper en meng.
2
Verwarm 1 el olijfolie in een grote antiaanbakpan. Draai de pasta rond een vork en leg ze in kleine hoopjes in de braadpan. Maak naar eigen keuze platte fritelle, die je kort aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur bakt, of dikkere fritelle, die je in uitsteekringen op een zacht vuurtje bakt. Voeg indien nodig een beetje olie toe voor de volgende bakbeurten (je hebt in totaal ± 12 stuks).
3
Dien warm op, met de rest van de spinazie en geeft er een slaatje bij.
4
Tip: Een ideaal recept om een restje pasta te recycleren! Serveer de fritelle eventueel als bijgerecht bij kalfslapjes met witte wijn of bij kip.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 189 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 16,8 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 8,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 189 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 16,8 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 8,7 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Bladspinazie | Gehakt
Hak Bladspinazie | Gehakt
245 gr
2de tegen -50%
2
55
Pasta | Spaghetti | Glutenvrij
De Cecco Pasta | Spaghetti | Glutenvrij
400 gr
3
59
Mozzarella | Rol | Maxi
Galbani Mozzarella | Rol | Maxi
250 gr
2
85
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Roquefort | AOP
Delhaize Roquefort | AOP
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€16,27