1
Kook de spaghetti 7 min. in kokend gezouten water (en dus minder lang dan op de verpakking aangeduid: ze moeten nog stevig zijn). Giet ze af, spoel ze grondig onder koud water en schep ze in een slakom. Voeg de eieren toe, ¾ van de spinazieblaadjes, de geraspte parmigiano, de mozzarella (scheur ze in kleine stukken) en de verkruimelde roquefort. Kruid met peper en meng.
2
Verwarm 1 el olijfolie in een grote antiaanbakpan. Draai de pasta rond een vork en leg ze in kleine hoopjes in de braadpan. Maak naar eigen keuze platte fritelle, die je kort aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur bakt, of dikkere fritelle, die je in uitsteekringen op een zacht vuurtje bakt. Voeg indien nodig een beetje olie toe voor de volgende bakbeurten (je hebt in totaal ± 12 stuks).
3
Dien warm op, met de rest van de spinazie en geeft er een slaatje bij.
4
Tip: Een ideaal recept om een restje pasta te recycleren! Serveer de fritelle eventueel als bijgerecht bij kalfslapjes met witte wijn of bij kip.
1
Kook de spaghetti 7 min. in kokend gezouten water (en dus minder lang dan op de verpakking aangeduid: ze moeten nog stevig zijn). Giet ze af, spoel ze grondig onder koud water en schep ze in een slakom. Voeg de eieren toe, ¾ van de spinazieblaadjes, de geraspte parmigiano, de mozzarella (scheur ze in kleine stukken) en de verkruimelde roquefort. Kruid met peper en meng.
2
Verwarm 1 el olijfolie in een grote antiaanbakpan. Draai de pasta rond een vork en leg ze in kleine hoopjes in de braadpan. Maak naar eigen keuze platte fritelle, die je kort aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur bakt, of dikkere fritelle, die je in uitsteekringen op een zacht vuurtje bakt. Voeg indien nodig een beetje olie toe voor de volgende bakbeurten (je hebt in totaal ± 12 stuks).
3
Dien warm op, met de rest van de spinazie en geeft er een slaatje bij.
4
Tip: Een ideaal recept om een restje pasta te recycleren! Serveer de fritelle eventueel als bijgerecht bij kalfslapjes met witte wijn of bij kip.