Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRisotto met tomaten en Parmaham
Delhaize logo
  • Risotto met tomaten en Parmaham
    C

Risotto met tomaten en Parmaham

door Jeroen De Pauw
Risotto met tomaten en ParmahamC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 sneetjes prosciutto crudo
  • 5 dl (overschot) tomatensoep met of zonder balletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 250 g risottorijst
  • 70 g geraspte pecorino
  • 25 cl witte wijn
  • 60 g boter
  • 1 grote sjalot
  • zout
  • peper
  • 8 sneetjes prosciutto crudo
  • 5 dl (overschot) tomatensoep met of zonder balletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 250 g risottorijst
  • 70 g geraspte pecorino
  • 25 cl witte wijn
  • 60 g boter
  • 1 grote sjalot
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Hak het sjalotje en het teentje knoflook. Fruit ze 2 min. met de tijm, in een stoofpan met de helft van de gesmolten boter. Voeg de rijst toe en meng 2 min. Besprenkel met witte wijn en laat pruttelen. Giet, zodra de wijn volledig geabsorbeerd is, de warme soep beetje bij beetje in de pan naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt. Reken in totaal 18 min. kooktijd voor de rijst. Voeg de rest van de boter toe en de helft van de geraspte pecorino. Haal de pan van het vuur, ze er het deksel op en laat 2 min. rusten.
2
Meng en dien meteen op. Leg 2 sneetjes ham op elk bord en werk af met tijm als je er nog over hebt. Bestrooi met de rest van de geraspte pecorino.
1
Hak het sjalotje en het teentje knoflook. Fruit ze 2 min. met de tijm, in een stoofpan met de helft van de gesmolten boter. Voeg de rijst toe en meng 2 min. Besprenkel met witte wijn en laat pruttelen. Giet, zodra de wijn volledig geabsorbeerd is, de warme soep beetje bij beetje in de pan naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt. Reken in totaal 18 min. kooktijd voor de rijst. Voeg de rest van de boter toe en de helft van de geraspte pecorino. Haal de pan van het vuur, ze er het deksel op en laat 2 min. rusten.
2
Meng en dien meteen op. Leg 2 sneetjes ham op elk bord en werk af met tijm als je er nog over hebt. Bestrooi met de rest van de geraspte pecorino.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 579 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 17,8 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 579 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 17,8 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,4 g
Less waste
Hoofdgerecht