1
Laat de spinazie ontdooien. Snijd de wortelen in kleine blokjes. Kook ze 10 min. in kokend water, tegelijkertijd met de rijst. Giet ze af, laat ze 2 min. in ijskoud water schrikken en laat uitlekken.
2
Rasp de bloemkool of hak hem in de keukenrobot tot kruimels.
3
Fruit de gehakte sjalotjes 2 min. in een grote sauteerpan, met 4 el arachideolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe en meng 1 min. Pers zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, voeg ze samen met de bloemkoolkruimels toe en fruit 5 min. Voeg de rijst en de wortelen toe en fruit op een vrij hoog vuur.
4
Verwarm een klein bodempje olie met enkele plakjes rode peper in een braadpan. Breek er een paar eieren in en bak ze tot de randen knapperig zijn. Bak alle eieren op dezelfde manier.
5
Breng de rijst verder op smaak met de sojasaus. Serveer met de eieren.
1
Laat de spinazie ontdooien. Snijd de wortelen in kleine blokjes. Kook ze 10 min. in kokend water, tegelijkertijd met de rijst. Giet ze af, laat ze 2 min. in ijskoud water schrikken en laat uitlekken.
2
Rasp de bloemkool of hak hem in de keukenrobot tot kruimels.
3
Fruit de gehakte sjalotjes 2 min. in een grote sauteerpan, met 4 el arachideolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe en meng 1 min. Pers zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, voeg ze samen met de bloemkoolkruimels toe en fruit 5 min. Voeg de rijst en de wortelen toe en fruit op een vrij hoog vuur.
4
Verwarm een klein bodempje olie met enkele plakjes rode peper in een braadpan. Breek er een paar eieren in en bak ze tot de randen knapperig zijn. Bak alle eieren op dezelfde manier.
5
Breng de rijst verder op smaak met de sojasaus. Serveer met de eieren.