⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTomatenbruschetta
Delhaize logo
  • Tomatenbruschetta
    B

Tomatenbruschetta

door Jeroen De Pauw
TomatenbruschettaB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 500 g tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes basilicum
  • 1/2 wit houthakkersbrood
  • 25 g parmigiano
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes basilicum
  • 1/2 wit houthakkersbrood
  • 25 g parmigiano
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. (+ 30 min. koeltijd)
1
Snijd de tomaten in kleine blokjes, zonder ze te ontpitten. Meng ze in een slakom met de geperste teentjes knoflook, de gehakte basilicumblaadjes, de olijfolie, peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Snijd het brood in dikke sneetjes en rooster ze. Beleg ze met tomatensalsa, rasp er de parmigiano bovenop en serveer.
1
Snijd de tomaten in kleine blokjes, zonder ze te ontpitten. Meng ze in een slakom met de geperste teentjes knoflook, de gehakte basilicumblaadjes, de olijfolie, peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Snijd het brood in dikke sneetjes en rooster ze. Beleg ze met tomatensalsa, rasp er de parmigiano bovenop en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 167 kcal - Vetten: 7,8 g - Koolhydraten: 19,5 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 167 kcal - Vetten: 7,8 g - Koolhydraten: 19,5 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 4 g
Orientaals
Vegetarisch
Hapjes