1
Snijd de broodsneetjes in grote blokjes, bestrijk ze langs alle kanten met 2 el olijfolie en kruid ze met zout. Gril ze op de barbecue en draai ze intussen regelmatig om.
2
Rasp 100 g parmigiano. Mix de kaas met 2 el olijfolie, 2 el citroensap, de mosterd, de gehakte ansjovisfilets, de gehakte teentjes knoflook, peper en zout tot een vinaigrette.
3
Snijd de slakroppen overlangs in 2. Smeer de snijkanten in met olijfolie, kruid met peper en zout. Gril de slakroppen 3 of 4 min. op de barbecue, met de geoliede kant naar onder, tot ze mooi kleuren en wat malser zijn. Draai ze om en gril ze nog 2 min.
4
Dresseer de halve slakroppen op de borden of in een grote schaal, voeg de croutons toe en de rest van de geraspte (of in schilfers gesneden) parmigiano. Besprenkel met vinaigrette en serveer.
1
Snijd de broodsneetjes in grote blokjes, bestrijk ze langs alle kanten met 2 el olijfolie en kruid ze met zout. Gril ze op de barbecue en draai ze intussen regelmatig om.
2
Rasp 100 g parmigiano. Mix de kaas met 2 el olijfolie, 2 el citroensap, de mosterd, de gehakte ansjovisfilets, de gehakte teentjes knoflook, peper en zout tot een vinaigrette.
3
Snijd de slakroppen overlangs in 2. Smeer de snijkanten in met olijfolie, kruid met peper en zout. Gril de slakroppen 3 of 4 min. op de barbecue, met de geoliede kant naar onder, tot ze mooi kleuren en wat malser zijn. Draai ze om en gril ze nog 2 min.
4
Dresseer de halve slakroppen op de borden of in een grote schaal, voeg de croutons toe en de rest van de geraspte (of in schilfers gesneden) parmigiano. Besprenkel met vinaigrette en serveer.