Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken Madras rijst
Delhaize logo
  • Gebakken Madras rijst
    A

Gebakken Madras rijst

Gebakken Madras rijstA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 350 g kippenborstfilets
  • 50 cl lichtgezouten water
  • 1 snufje kurkuma
  • 200 g basmatirijst
  • 50 g rozijnen
  • 1 ui
  • 4 el arachideolie
  • 1 g boter
  • 1 el Indische kruiden
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • peper
  • 350 g kippenborstfilets
  • 50 cl lichtgezouten water
  • 1 snufje kurkuma
  • 200 g basmatirijst
  • 50 g rozijnen
  • 1 ui
  • 4 el arachideolie
  • 1 g boter
  • 1 el Indische kruiden
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Breng het lichtgezouten water aan de kook, voeg de kurkuma en de rijst toe, meng, dek af en laat op heel zacht vuur sudderen. Voeg na 5 min. de rozijnen toe en laat nog 5 min. sudderen. Giet de rijst af door een fijne zeef, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
2
Snij de kipfilets in fijne reepjes en snipper de ui fijn. Verwarm de olie en de boter in een grote, diepe pan of wok en bak er de kip en de ui goudbruin in.
3
Bestrooi met de Indische specerijen, roer 1 min., voeg dan de fijngesnipperde uitjes en de rijst toe. Roerbak 2 min. op vrij hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg de koriander toe, bestrooi met de grofgehakte cashewnoten en serveer meteen.
1
Breng het lichtgezouten water aan de kook, voeg de kurkuma en de rijst toe, meng, dek af en laat op heel zacht vuur sudderen. Voeg na 5 min. de rozijnen toe en laat nog 5 min. sudderen. Giet de rijst af door een fijne zeef, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
2
Snij de kipfilets in fijne reepjes en snipper de ui fijn. Verwarm de olie en de boter in een grote, diepe pan of wok en bak er de kip en de ui goudbruin in.
3
Bestrooi met de Indische specerijen, roer 1 min., voeg dan de fijngesnipperde uitjes en de rijst toe. Roerbak 2 min. op vrij hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg de koriander toe, bestrooi met de grofgehakte cashewnoten en serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 536; energie (kCal): 128; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 538,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 536; energie (kCal): 128; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 538,62
Indiaas
Gluten vrij
Vaderdag,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filets | Hoevekip | Zwart | Label Rouge
St Sever Filets | Hoevekip | Zwart | Label Rouge
2 × +/- 330 gr
+/-€
10
23
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l
2+2 gratis
5
35
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
3
55
Rijst | Basmati | Kookbuiltje
Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
4 x 75 gr
2
35
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Gele uien | Netje
Delhaize Gele uien | Netje
2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Saus | Tikka Masala
Patak's Saus | Tikka Masala
450 gr
2
75
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99

Reeds in je keuken

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Peper | 5 Bessen
Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr
1
99
Totaal:
+/-€42,64