Tot en met 20 november, geniet van een korting tot ā‚¬15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkensstoofvlees op Kempense wijze
Delhaize logo
  • Varkensstoofvlees op Kempense wijze
    A

Varkensstoofvlees op Kempense wijze

Varkensstoofvlees op Kempense wijzeA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 50 cl blond bier
  • 2 el wijnazijn
  • 4 uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el arachideolie
  • 1 g boter
  • 2 el bloem
  • 1 kg varkensstoofvlees
  • peper
  • 50 cl blond bier
  • 2 el wijnazijn
  • 4 uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el arachideolie
  • 1 g boter
  • 2 el bloem
  • 1 kg varkensstoofvlees
  • peper

Begin met koken

: 30 min + 2 uur stoven
1
Doe 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit er de gehakte uien in op zacht vuur.
2
Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Bestrooi de uien met de bloem, roer 1 min., voeg dan 2/3 van het bier toe. Doe er het vlees bij, de azijn, de suiker en de laurierblaadjes. Meng goed.
4
Giet de rest van het bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur stoven op heel zacht vuur, roer af en toe om.
5
Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm met puree of frieten.
1
Doe 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit er de gehakte uien in op zacht vuur.
2
Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Bestrooi de uien met de bloem, roer 1 min., voeg dan 2/3 van het bier toe. Doe er het vlees bij, de azijn, de suiker en de laurierblaadjes. Meng goed.
4
Giet de rest van het bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur stoven op heel zacht vuur, roer af en toe om.
5
Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm met puree of frieten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 562; energie (kCal): 135; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 685,8
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 562; energie (kCal): 135; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 685,8
Belgisch
Kids
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht