Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRavioli van kreeft en grijze garnalen, citroenroom en foreleieren
Delhaize logo
  • Ravioli van kreeft en grijze garnalen, citroenroom en foreleieren
    B

Ravioli van kreeft en grijze garnalen, citroenroom en foreleieren

Ravioli van kreeft en grijze garnalen, citroenroom en foreleierenB
Moeilijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 levende kreeften van 500 g/stuk
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 50 g foreleitjes
  • 2 preiwitten
  • 1 lente-uitje
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel koriander
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 2,5 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 100 g grof zeezout
  • peper
  • ijsblokje
  • 3 eidooiers (voor het raviolideeg)
  • 320 g bloem (voor het raviolideeg)
  • 3 cl olijfolie (voor het raviolideeg)
  • 1/2 kl zout (voor het raviolideeg)
  • 2 levende kreeften van 500 g/stuk
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 50 g foreleitjes
  • 2 preiwitten
  • 1 lente-uitje
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel koriander
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 2,5 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 100 g grof zeezout
  • peper
  • ijsblokje
  • 3 eidooiers (voor het raviolideeg)

Begin met koken

: 1 u. 30 min.
1
Maak het raviolideeg: doe 300 g bloem en het zout in een slakom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de eidooiers, 4 cl water en de olie in. Meng en kneed tot een elastisch, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Breng 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er de kreeften in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min. kooktijd (1 min./100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen schrikken in water met ijsblokjes.
3
Snijd de kreeften in 2, verwijder het pantser volledig en hak het vlees met een mes. Hak de peterselie, 2 takjes koriander en het afgesneden lente-uitje fijn. Meng ze onder de kreeft, samen met geraspte citroenzeste naar eigen smaak, de helft van de grijze garnalen en peper.
4
Vorm een worst met het raviolideeg en snijd in stukken. Bestrooi het werkblad met bloem en plet de stukken deeg zo fijn mogelijk met een deegrol, tot cirkels van ± 10 cm diameter (je hebt er in totaal 24 nodig). Leg een grote lepel vulling in het midden van de helft van de deegcirkels en druk aan. Bevochtig de randen en bedek met de andere helft deegcirkels. Druk de randen goed dicht en snijd de ravioli met een uitsteekring tot mooie, regelmatige cirkels. Laat ze in de koelkast rusten, zonder ze te bedekken.
5
Snijd de prei in lange slierten. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de boter en de olie. Zet het deksel op de pan en laat ± 6 min. op een zacht vuurtje slinken. Kruid met peper en zout.
6
Klop de room op met het citroensap, kruid met peper en zout. Doe hem in een spuitzak met gladde tuit.
7
Verwarm 2 kookpotten water om niet te veel ravioli tegelijk te moeten koken. Houd het water net onder het kookpunt en dompel er de ravioli voorzichtig in. Kook ze 3 à 4 min. Verdeel de preislierten intussen over warme borden. Haal de ravioli met een schuimspaan uit het water om ze af te gieten en schik ze op de prei. Spuit er room op, bestrooi met de rest van de grijze garnalen, de foreleieren en de koriander. Dien meteen op.
1
Maak het raviolideeg: doe 300 g bloem en het zout in een slakom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de eidooiers, 4 cl water en de olie in. Meng en kneed tot een elastisch, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Breng 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er de kreeften in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min. kooktijd (1 min./100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen schrikken in water met ijsblokjes.
3
Snijd de kreeften in 2, verwijder het pantser volledig en hak het vlees met een mes. Hak de peterselie, 2 takjes koriander en het afgesneden lente-uitje fijn. Meng ze onder de kreeft, samen met geraspte citroenzeste naar eigen smaak, de helft van de grijze garnalen en peper.
4
Vorm een worst met het raviolideeg en snijd in stukken. Bestrooi het werkblad met bloem en plet de stukken deeg zo fijn mogelijk met een deegrol, tot cirkels van ± 10 cm diameter (je hebt er in totaal 24 nodig). Leg een grote lepel vulling in het midden van de helft van de deegcirkels en druk aan. Bevochtig de randen en bedek met de andere helft deegcirkels. Druk de randen goed dicht en snijd de ravioli met een uitsteekring tot mooie, regelmatige cirkels. Laat ze in de koelkast rusten, zonder ze te bedekken.
5
Snijd de prei in lange slierten. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de boter en de olie. Zet het deksel op de pan en laat ± 6 min. op een zacht vuurtje slinken. Kruid met peper en zout.
6
Klop de room op met het citroensap, kruid met peper en zout. Doe hem in een spuitzak met gladde tuit.
7
Verwarm 2 kookpotten water om niet te veel ravioli tegelijk te moeten koken. Houd het water net onder het kookpunt en dompel er de ravioli voorzichtig in. Kook ze 3 à 4 min. Verdeel de preislierten intussen over warme borden. Haal de ravioli met een schuimspaan uit het water om ze af te gieten en schik ze op de prei. Spuit er room op, bestrooi met de rest van de grijze garnalen, de foreleieren en de koriander. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 154 kcal – Vetten: 7,6 g – Koolhydraten: 12,7 g - Vezels: 0,7 g – Eiwitten: 8,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 154 kcal – Vetten: 7,6 g – Koolhydraten: 12,7 g - Vezels: 0,7 g – Eiwitten: 8,2 g
Frans
Eindejaar,Romantisch diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht