1
Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
2
Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (± 5 min. in totaal). Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm.
3
Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat 5 min. sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in de saus op.
4
Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er minirösti’s of krieltjes uit de oven bij en veldsla.
1
Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
2
Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (± 5 min. in totaal). Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm.
3
Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat 5 min. sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in de saus op.
4
Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er minirösti’s of krieltjes uit de oven bij en veldsla.