⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGambacappuccino
Delhaize logo
  • Gambacappuccino
    B

Gambacappuccino

GambacappuccinoB
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 1 grote tomaat
  • 1 preiwit
  • 1 biowortel
  • 1 stengel selder
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 g room met 40% V.G.
  • 1 dl witte vermout
  • 2 visbouillonblokjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 dopje saffraandraadjes
  • peper
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 1 grote tomaat
  • 1 preiwit
  • 1 biowortel
  • 1 stengel selder
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 g room met 40% V.G.
  • 1 dl witte vermout
  • 2 visbouillonblokjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 dopje saffraandraadjes
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 40 min. kooktijd
1
Snijd de tomaat, de wortel, de prei en de selder in grote stukken. Pel de knoflook en hak hem grof.
2
Pel 4 ontdooide garnalen zonder het laatste stukje schaal en de staart te verwijderen. Pel de rest van de ontdooide garnalen volledig. Doe de pantsers en de koppen in een stoofpan met de olijfolie en fruit ze op een heel hoog vuur. Besprenkel ze met de vermout zodra ze mooi gekleurd zijn en laat 1 min. inkoken. Voeg de groenten, de knoflook, 1 l water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.
3
Verwijder intussen het darmkanaaltje van alle garnalen. Laat de exemplaren met staart heel en snijd de volledig gepelde in kleine stukken. Bewaar in de koelkast.
4
Mix de soep fijn, giet ze door een puntzeef en druk goed aan. Laat de soep nog 10 min. op een matig vuurtje inkoken. Voeg de saffraan en de helft van de room toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg de garnalen toe (de hele en de stukken) en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak en laat 2 min. rusten.
5
Klop de rest van de room lobbig en kruid hem lichtjes met zout. Haal de 4 hele garnalen uit de soep. Giet de soep in kopjes, lepel er een toefje slagroom bovenop en werk af met de hele garnalen. Kruid met peper en dien meteen op.
1
Snijd de tomaat, de wortel, de prei en de selder in grote stukken. Pel de knoflook en hak hem grof.
2
Pel 4 ontdooide garnalen zonder het laatste stukje schaal en de staart te verwijderen. Pel de rest van de ontdooide garnalen volledig. Doe de pantsers en de koppen in een stoofpan met de olijfolie en fruit ze op een heel hoog vuur. Besprenkel ze met de vermout zodra ze mooi gekleurd zijn en laat 1 min. inkoken. Voeg de groenten, de knoflook, 1 l water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.
3
Verwijder intussen het darmkanaaltje van alle garnalen. Laat de exemplaren met staart heel en snijd de volledig gepelde in kleine stukken. Bewaar in de koelkast.
4
Mix de soep fijn, giet ze door een puntzeef en druk goed aan. Laat de soep nog 10 min. op een matig vuurtje inkoken. Voeg de saffraan en de helft van de room toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg de garnalen toe (de hele en de stukken) en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak en laat 2 min. rusten.
5
Klop de rest van de room lobbig en kruid hem lichtjes met zout. Haal de 4 hele garnalen uit de soep. Giet de soep in kopjes, lepel er een toefje slagroom bovenop en werk af met de hele garnalen. Kruid met peper en dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 86 kcal – Vetten: 6,2 g – Koolhydraten: 2,1 g – Vezels: 0,3 g – Eiwitten: 4,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 86 kcal – Vetten: 6,2 g – Koolhydraten: 2,1 g – Vezels: 0,3 g – Eiwitten: 4,2 g
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cocktail garnaalstaarten 51/60
Delhaize Cocktail garnaalstaarten 51/60
450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
13
49
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
2de tegen -50%
1
69
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    22,5 cl
    3
    19
    Vermouth | Rosso | 15% alc
    Martini Vermouth | Rosso | 15% alc
    75 cl
    2de tegen -40%
    7
    79
    Kruiden | Saffraan | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    8
    99

    Reeds in je keuken

    Visfumet
    North Sea Chefs Visfumet
    400 gr
    3
    99
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €44,12