1
Snijd de tomaat, de wortel, de prei en de selder in grote stukken. Pel de knoflook en hak hem grof.
2
Pel 4 ontdooide garnalen zonder het laatste stukje schaal en de staart te verwijderen. Pel de rest van de ontdooide garnalen volledig. Doe de pantsers en de koppen in een stoofpan met de olijfolie en fruit ze op een heel hoog vuur. Besprenkel ze met de vermout zodra ze mooi gekleurd zijn en laat 1 min. inkoken. Voeg de groenten, de knoflook, 1 l water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.
3
Verwijder intussen het darmkanaaltje van alle garnalen. Laat de exemplaren met staart heel en snijd de volledig gepelde in kleine stukken. Bewaar in de koelkast.
4
Mix de soep fijn, giet ze door een puntzeef en druk goed aan. Laat de soep nog 10 min. op een matig vuurtje inkoken. Voeg de saffraan en de helft van de room toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg de garnalen toe (de hele en de stukken) en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak en laat 2 min. rusten.
5
Klop de rest van de room lobbig en kruid hem lichtjes met zout. Haal de 4 hele garnalen uit de soep. Giet de soep in kopjes, lepel er een toefje slagroom bovenop en werk af met de hele garnalen. Kruid met peper en dien meteen op.
1
Snijd de tomaat, de wortel, de prei en de selder in grote stukken. Pel de knoflook en hak hem grof.
2
Pel 4 ontdooide garnalen zonder het laatste stukje schaal en de staart te verwijderen. Pel de rest van de ontdooide garnalen volledig. Doe de pantsers en de koppen in een stoofpan met de olijfolie en fruit ze op een heel hoog vuur. Besprenkel ze met de vermout zodra ze mooi gekleurd zijn en laat 1 min. inkoken. Voeg de groenten, de knoflook, 1 l water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.
3
Verwijder intussen het darmkanaaltje van alle garnalen. Laat de exemplaren met staart heel en snijd de volledig gepelde in kleine stukken. Bewaar in de koelkast.
4
Mix de soep fijn, giet ze door een puntzeef en druk goed aan. Laat de soep nog 10 min. op een matig vuurtje inkoken. Voeg de saffraan en de helft van de room toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg de garnalen toe (de hele en de stukken) en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak en laat 2 min. rusten.
5
Klop de rest van de room lobbig en kruid hem lichtjes met zout. Haal de 4 hele garnalen uit de soep. Giet de soep in kopjes, lepel er een toefje slagroom bovenop en werk af met de hele garnalen. Kruid met peper en dien meteen op.