1
Meng de malse boter en de fijne kristalsuiker met een spatel of in de keukenrobot tot een smeuïge crème. Voeg de eidooiers toe (houd de eiwitten apart), meng en roer er dan de bloem en een snufje zout onder. Kneed kort tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, plet hem en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min. à 1 u in de koelkast rusten.
2
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dikte (of rol het uit op een vel bakpapier). Snijd met een uitsteekring doodshoofden uit het deeg (of maak een kartonnen vorm) en laat 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C, bedek een plaat met bakpapier en bak er de zandkoekjes +- 10 min. op (het deeg loopt niet uit, maar je moet meerdere bakbeurten voorzien). Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
4
Voeg 2 kl citroensap aan de eiwitten toe en roer er beetje bij beetje bloemsuiker onder, tot een vrij dun, maar niet vloeibaar glazuur. Giet er 1/3 van in een grote kom. Voeg extra bloemsuiker aan de rest toe en meng tot een vastere crème. Doe een beetje glazuurcrème in een wegwerpspuitzak (dek de rest luchtdicht af) en knip een klein stukje van de tip. Teken de omtrek van de doodshoofden met dit glazuur en vul ze met het vloeibaardere glazuur. Laat drogen.
5
Verdeel de rest van de glazuurcrème over meerdere kleine kommetjes, voeg de kleurstoffen toe en schep in spuitzakken. Teken de details op de doodshoofden, zoals je zelf wilt. Laat volledig drogen en … smullen maar!
1
Meng de malse boter en de fijne kristalsuiker met een spatel of in de keukenrobot tot een smeuïge crème. Voeg de eidooiers toe (houd de eiwitten apart), meng en roer er dan de bloem en een snufje zout onder. Kneed kort tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, plet hem en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min. à 1 u in de koelkast rusten.
2
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dikte (of rol het uit op een vel bakpapier). Snijd met een uitsteekring doodshoofden uit het deeg (of maak een kartonnen vorm) en laat 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C, bedek een plaat met bakpapier en bak er de zandkoekjes +- 10 min. op (het deeg loopt niet uit, maar je moet meerdere bakbeurten voorzien). Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
4
Voeg 2 kl citroensap aan de eiwitten toe en roer er beetje bij beetje bloemsuiker onder, tot een vrij dun, maar niet vloeibaar glazuur. Giet er 1/3 van in een grote kom. Voeg extra bloemsuiker aan de rest toe en meng tot een vastere crème. Doe een beetje glazuurcrème in een wegwerpspuitzak (dek de rest luchtdicht af) en knip een klein stukje van de tip. Teken de omtrek van de doodshoofden met dit glazuur en vul ze met het vloeibaardere glazuur. Laat drogen.
5
Verdeel de rest van de glazuurcrème over meerdere kleine kommetjes, voeg de kleurstoffen toe en schep in spuitzakken. Teken de details op de doodshoofden, zoals je zelf wilt. Laat volledig drogen en … smullen maar!