Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGalletas del Día de Muertos
Delhaize logo
  • Galletas del Día de Muertos
    E

Galletas del Día de Muertos

Galletas del Día de MuertosE
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
20 porties
  • 3 eieren
  • 1/2 citroen
  • 375 g bloem
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 750 g bloemsuiker
  • 250 g boter
  • voedingskleurstoffen naar keuze
  • zout
  • 3 eieren
  • 1/2 citroen
  • 375 g bloem
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 750 g bloemsuiker
  • 250 g boter
  • voedingskleurstoffen naar keuze
  • zout

Begin met koken

: 1 u 30 min. + 3 x 10 min. baktijd (+2 u koeltijd en droogtijd)
1
Meng de malse boter en de fijne kristalsuiker met een spatel of in de keukenrobot tot een smeuïge crème. Voeg de eidooiers toe (houd de eiwitten apart), meng en roer er dan de bloem en een snufje zout onder. Kneed kort tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, plet hem en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min. à 1 u in de koelkast rusten.
2
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dikte (of rol het uit op een vel bakpapier). Snijd met een uitsteekring doodshoofden uit het deeg (of maak een kartonnen vorm) en laat 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C, bedek een plaat met bakpapier en bak er de zandkoekjes +- 10 min. op (het deeg loopt niet uit, maar je moet meerdere bakbeurten voorzien). Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
4
Voeg 2 kl citroensap aan de eiwitten toe en roer er beetje bij beetje bloemsuiker onder, tot een vrij dun, maar niet vloeibaar glazuur. Giet er 1/3 van in een grote kom. Voeg extra bloemsuiker aan de rest toe en meng tot een vastere crème. Doe een beetje glazuurcrème in een wegwerpspuitzak (dek de rest luchtdicht af) en knip een klein stukje van de tip. Teken de omtrek van de doodshoofden met dit glazuur en vul ze met het vloeibaardere glazuur. Laat drogen.
5
Verdeel de rest van de glazuurcrème over meerdere kleine kommetjes, voeg de kleurstoffen toe en schep in spuitzakken. Teken de details op de doodshoofden, zoals je zelf wilt. Laat volledig drogen en … smullen maar!
1
Meng de malse boter en de fijne kristalsuiker met een spatel of in de keukenrobot tot een smeuïge crème. Voeg de eidooiers toe (houd de eiwitten apart), meng en roer er dan de bloem en een snufje zout onder. Kneed kort tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, plet hem en wikkel hem in vershoudfolie. Laat 30 min. à 1 u in de koelkast rusten.
2
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dikte (of rol het uit op een vel bakpapier). Snijd met een uitsteekring doodshoofden uit het deeg (of maak een kartonnen vorm) en laat 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C, bedek een plaat met bakpapier en bak er de zandkoekjes +- 10 min. op (het deeg loopt niet uit, maar je moet meerdere bakbeurten voorzien). Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
4
Voeg 2 kl citroensap aan de eiwitten toe en roer er beetje bij beetje bloemsuiker onder, tot een vrij dun, maar niet vloeibaar glazuur. Giet er 1/3 van in een grote kom. Voeg extra bloemsuiker aan de rest toe en meng tot een vastere crème. Doe een beetje glazuurcrème in een wegwerpspuitzak (dek de rest luchtdicht af) en knip een klein stukje van de tip. Teken de omtrek van de doodshoofden met dit glazuur en vul ze met het vloeibaardere glazuur. Laat drogen.
5
Verdeel de rest van de glazuurcrème over meerdere kleine kommetjes, voeg de kleurstoffen toe en schep in spuitzakken. Teken de details op de doodshoofden, zoals je zelf wilt. Laat volledig drogen en … smullen maar!
Nutritionele informatie
E
Per 100g: Energie: 411 kcal - Vetten: 12,7 g - Koolhydraten: 70,9 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 411 kcal - Vetten: 12,7 g - Koolhydraten: 70,9 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 3 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Dessert

Ingrediënten voor 20 personen

Toon:

Voedselverf

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
3 × 250 gr
0
79

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€10,55