Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenWitte asperges met geraspt ei en pikate hollandaisesaus
Delhaize logo
  • Witte asperges met geraspt ei en pikate hollandaisesaus
    D

Witte asperges met geraspt ei en pikate hollandaisesaus

door Whoogys
Witte asperges met geraspt ei en pikate hollandaisesausD
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 heel eieren
  • 3 eidooiers
  • 1 bussel witte asperges
  • 1/2 citroen
  • 1/4 bussel bieslook
  • 6 el paneermeel
  • 2 el azijn
  • 1 el sriracha saus
  • 250 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 heel eieren
  • 3 eidooiers
  • 1 bussel witte asperges
  • 1/2 citroen
  • 1/4 bussel bieslook
  • 6 el paneermeel
  • 2 el azijn
  • 1 el sriracha saus
  • 250 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Kook ze in kokend gezouten water (5 à 12 min., naargelang hun grootte: prik er met een scherp mes in om de gaarheid te controleren). Laat ze in ijskoud water schrikken zodat het kookproces stopt.
2
Breng een kookpot water met de azijn aan de kook, voor de gepocheerde eieren. Breek 1 ei in een klein kopje. Verlaag de temperatuur van het water tot net onder het kookpunt en roer er met een lepel in, tot er een draaikolk ontstaat. Giet het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk. Laat 2 min. sudderen en haal het ei met een schuimspaan uit het water. Kook de 4 eieren op dezelfde manier.
3
Maak de hollandaisesaus: smelt de boter in de microgolfoven. Doe de eidooiers, de srirachasaus, het citroensap, zout en peper in een smalle pot. Mix met een staafmixer, voeg de gesmolten boter beetje bij beetje toe en mix tot een mooie textuur.
4
Fruit het paneermeel 3 à 4 min. in een braadpan met de olijfolie en meng intussen regelmatig.
5
Dresseer de gepocheerde eieren in diepe borden, voeg de schuin gesneden asperges toe, het gegrilde paneermeel en een beetje hollandaisesaus. Werk af met bieslook en serveer.
1
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Kook ze in kokend gezouten water (5 à 12 min., naargelang hun grootte: prik er met een scherp mes in om de gaarheid te controleren). Laat ze in ijskoud water schrikken zodat het kookproces stopt.
2
Breng een kookpot water met de azijn aan de kook, voor de gepocheerde eieren. Breek 1 ei in een klein kopje. Verlaag de temperatuur van het water tot net onder het kookpunt en roer er met een lepel in, tot er een draaikolk ontstaat. Giet het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk. Laat 2 min. sudderen en haal het ei met een schuimspaan uit het water. Kook de 4 eieren op dezelfde manier.
3
Maak de hollandaisesaus: smelt de boter in de microgolfoven. Doe de eidooiers, de srirachasaus, het citroensap, zout en peper in een smalle pot. Mix met een staafmixer, voeg de gesmolten boter beetje bij beetje toe en mix tot een mooie textuur.
4
Fruit het paneermeel 3 à 4 min. in een braadpan met de olijfolie en meng intussen regelmatig.
5
Dresseer de gepocheerde eieren in diepe borden, voeg de schuin gesneden asperges toe, het gegrilde paneermeel en een beetje hollandaisesaus. Werk af met bieslook en serveer.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 359 kcal - Vetten: 33,1 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 7,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 359 kcal - Vetten: 33,1 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 7,9 g
Vegetarisch
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr
2de tegen -50%
7
09
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Paneermeel | Glutenvrij
Schär Paneermeel | Glutenvrij
300 gr
2de tegen -50%
3
85
Saus | Mayonaise | Sriracha
Flying Goose Saus | Mayonaise | Sriracha
20 cl
3
05

Reeds in je keuken

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€17,63