1
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Kook ze in kokend gezouten water (5 à 12 min., naargelang hun grootte: prik er met een scherp mes in om de gaarheid te controleren). Laat ze in ijskoud water schrikken zodat het kookproces stopt.
2
Breng een kookpot water met de azijn aan de kook, voor de gepocheerde eieren. Breek 1 ei in een klein kopje. Verlaag de temperatuur van het water tot net onder het kookpunt en roer er met een lepel in, tot er een draaikolk ontstaat. Giet het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk. Laat 2 min. sudderen en haal het ei met een schuimspaan uit het water. Kook de 4 eieren op dezelfde manier.
3
Maak de hollandaisesaus: smelt de boter in de microgolfoven. Doe de eidooiers, de srirachasaus, het citroensap, zout en peper in een smalle pot. Mix met een staafmixer, voeg de gesmolten boter beetje bij beetje toe en mix tot een mooie textuur.
4
Fruit het paneermeel 3 à 4 min. in een braadpan met de olijfolie en meng intussen regelmatig.
5
Dresseer de gepocheerde eieren in diepe borden, voeg de schuin gesneden asperges toe, het gegrilde paneermeel en een beetje hollandaisesaus. Werk af met bieslook en serveer.
1
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Kook ze in kokend gezouten water (5 à 12 min., naargelang hun grootte: prik er met een scherp mes in om de gaarheid te controleren). Laat ze in ijskoud water schrikken zodat het kookproces stopt.
2
Breng een kookpot water met de azijn aan de kook, voor de gepocheerde eieren. Breek 1 ei in een klein kopje. Verlaag de temperatuur van het water tot net onder het kookpunt en roer er met een lepel in, tot er een draaikolk ontstaat. Giet het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk. Laat 2 min. sudderen en haal het ei met een schuimspaan uit het water. Kook de 4 eieren op dezelfde manier.
3
Maak de hollandaisesaus: smelt de boter in de microgolfoven. Doe de eidooiers, de srirachasaus, het citroensap, zout en peper in een smalle pot. Mix met een staafmixer, voeg de gesmolten boter beetje bij beetje toe en mix tot een mooie textuur.
4
Fruit het paneermeel 3 à 4 min. in een braadpan met de olijfolie en meng intussen regelmatig.
5
Dresseer de gepocheerde eieren in diepe borden, voeg de schuin gesneden asperges toe, het gegrilde paneermeel en een beetje hollandaisesaus. Werk af met bieslook en serveer.