1
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng 2 el olijfolie in een ovenschaal met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper naar eigen smaak en zout. Bestrijk er de kippenonderbouten langs alle kanten mee en bak ze 30 min. in de oven.
2
Fruit de gesnipperde uien gedurende 2 min. in een stoofpan, met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg 5 dl warm water toe, de tomaten, het citroensap, de rozijnen en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 30 min. op een zacht vuurtje prutellen.
3
Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de stronk in stukken en bewaar de kleinste blaadjes. Kook alles 6 min. in kokend gezouten water, giet af en dompel in ijskoud water.
4
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk lichtjes en snijd hem in stukken. Kook alles 4 à 5 min. in kokend gezouten water. Giet af en dompel in ijskoud water. <em>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT.</em>
5
Meng de couscous, 1 el kurkuma, zout en 2 el olijfolie in een slakom. Overgiet met kokend water tot de couscous net bedekt is en laat wellen.
6
Schep de kip, de bloemkool, de broccoli en de (uitgelekte en gespoelde) kikkererwten in de stoofpan. Breng opnieuw aan de kook en breng verder op smaak. Roer de couscous los met een vork of met de vingers en voeg hem toe.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng 2 el olijfolie in een ovenschaal met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper naar eigen smaak en zout. Bestrijk er de kippenonderbouten langs alle kanten mee en bak ze 30 min. in de oven.
2
Fruit de gesnipperde uien gedurende 2 min. in een stoofpan, met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg 5 dl warm water toe, de tomaten, het citroensap, de rozijnen en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 30 min. op een zacht vuurtje prutellen.
3
Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de stronk in stukken en bewaar de kleinste blaadjes. Kook alles 6 min. in kokend gezouten water, giet af en dompel in ijskoud water.
4
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk lichtjes en snijd hem in stukken. Kook alles 4 à 5 min. in kokend gezouten water. Giet af en dompel in ijskoud water. <em>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT.</em>
5
Meng de couscous, 1 el kurkuma, zout en 2 el olijfolie in een slakom. Overgiet met kokend water tot de couscous net bedekt is en laat wellen.
6
Schep de kip, de bloemkool, de broccoli en de (uitgelekte en gespoelde) kikkererwten in de stoofpan. Breng opnieuw aan de kook en breng verder op smaak. Roer de couscous los met een vork of met de vingers en voeg hem toe.