1
Hak de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een kleine stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de oregano. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes pruttelen.
2
Snijd de witloofstronken overlangs in 4 en fruit ze 2 min. in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken, terwijl je af en toe mengt. Haal het deksel van de pan en laat het vrijgekomen vocht op een hoog vuur inkoken. Kruid lichtjes met peper en zout. Laat in een zeef uitlekken.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de saus verder op smaak en giet ze in een ovenschaal. Leg 2 sneetjes ham op een plank, elkaar lichtjes overlappend, en wikkel er het equivalent van 1 witloof in. Maak 8 witloofrolletjes op dezelfde manier, leg ze in de saus en bestrooi ze met gescheurde mozzarellastukjes. Bak 10 min. in de oven goudbruin.
4
Dien heel warm op, met brood of pasta.
1
Hak de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een kleine stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de oregano. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes pruttelen.
2
Snijd de witloofstronken overlangs in 4 en fruit ze 2 min. in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken, terwijl je af en toe mengt. Haal het deksel van de pan en laat het vrijgekomen vocht op een hoog vuur inkoken. Kruid lichtjes met peper en zout. Laat in een zeef uitlekken.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de saus verder op smaak en giet ze in een ovenschaal. Leg 2 sneetjes ham op een plank, elkaar lichtjes overlappend, en wikkel er het equivalent van 1 witloof in. Maak 8 witloofrolletjes op dezelfde manier, leg ze in de saus en bestrooi ze met gescheurde mozzarellastukjes. Bak 10 min. in de oven goudbruin.
4
Dien heel warm op, met brood of pasta.