Recept zoekresultatenOvenschotel met krieltjes, kip en citroen
Delhaize logo
  • Ovenschotel met krieltjes, kip en citroen
    B

Ovenschotel met krieltjes, kip en citroen

Ovenschotel met krieltjes, kip en citroenB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,4 kg kippendijen
  • 1 lookbol
  • 1 biocitroen
  • 6 takjes tijm
  • 500 g krieltjes
  • 120 g pesto verde
  • 240 g ontpitte groene olijven
  • 4 el olijfolie
  • 2 el za’atar
  • peper
  • zout
  • 1,4 kg kippendijen
  • 1 lookbol
  • 1 biocitroen
  • 6 takjes tijm
  • 500 g krieltjes
  • 120 g pesto verde
  • 240 g ontpitte groene olijven
  • 4 el olijfolie
  • 2 el za’atar
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 10 min. (+ 50 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de kippenbouten met de hele krieltjes in een heel grote ovenschaal. Smeer ze in met olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de za’atar. Voeg de horizontaal gehalveerde lookbol toe, de citroen in partjes, de tijm en de uitgelekte olijven. Smeer alles in met pesto en schuif 50 min. in de oven. Controleer of de kip gaar is en laat indien nodig nog 10 min. bakken.
2
Dien heel warm op, met een slaatje.
3
Tip: Schroei, voor een perfect resultaat, de overblijvende haartjes en kleine pluimpjes van de kippenbouten met een brander voor crème brûlée vóór je ze in de oven schuift.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de kippenbouten met de hele krieltjes in een heel grote ovenschaal. Smeer ze in met olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de za’atar. Voeg de horizontaal gehalveerde lookbol toe, de citroen in partjes, de tijm en de uitgelekte olijven. Smeer alles in met pesto en schuif 50 min. in de oven. Controleer of de kip gaar is en laat indien nodig nog 10 min. bakken.
2
Dien heel warm op, met een slaatje.
3
Tip: Schroei, voor een perfect resultaat, de overblijvende haartjes en kleine pluimpjes van de kippenbouten met een brander voor crème brûlée vóór je ze in de oven schuift.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 159 kcal - Vetten: 10,1 g - Koolhydraten: 5,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 11,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 159 kcal - Vetten: 10,1 g - Koolhydraten: 5,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 11,4 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht