Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFlammkuchen met aardappel
Delhaize logo
  • Flammkuchen met aardappel
    C

Flammkuchen met aardappel

Flammkuchen met aardappelC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g Tiroler Speck in sneetjes
  • 500 g bloemige aardappelen (bijv. bintjes)
  • 1 ui
  • 1 bol pizzadeeg met natuurdesem
  • 1 blaadje laurier
  • 10 g verse oregano
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 kl 'Sal de Ibiza'
  • peper
  • 40 g bloem
  • 4 dl melk
  • 40 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout (voor de béchamelsaus)
  • 50 g Tiroler Speck in sneetjes
  • 500 g bloemige aardappelen (bijv. bintjes)
  • 1 ui
  • 1 bol pizzadeeg met natuurdesem
  • 1 blaadje laurier
  • 10 g verse oregano
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 kl 'Sal de Ibiza'
  • peper
  • 40 g bloem
  • 4 dl melk
  • 40 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout (voor de béchamelsaus)

Begin met koken

: 15 min + 25 min baktijd
1
Maak de bechamelsaus: smelt de boter en strooi de bloem erbij. Roer met een garde tot je een homogeen mengsel (= een roux) krijgt en laat kort bakken. Blijf roeren tot je de geur van versgebakken koekjes ruikt. Schenk de melk bij de roux en blijf roeren tot je een gebonden witte saus krijgt, zonder klonters. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne schijfjes, eventueel met behulp van de mandoline. Doe hetzelfde met de ui en meng alles door elkaar met 2 el olijfolie. Kruid met peper en ‘Sal de Ibiza’.
3
Snijd het Tiroler Speck in fijne reepjes.
4
Rol de deegbol open en bak 10 min voor op 200°C.
5
Besmeer de pizzabodem met de bechamel saus en bedek met de aardappel- en uischijfjes en de spekreepjes. Strooi de fijngehakte verse oregano en het laurierblad erover. Schuif de hartige taart in de oven en bak ± 15 min.
1
Maak de bechamelsaus: smelt de boter en strooi de bloem erbij. Roer met een garde tot je een homogeen mengsel (= een roux) krijgt en laat kort bakken. Blijf roeren tot je de geur van versgebakken koekjes ruikt. Schenk de melk bij de roux en blijf roeren tot je een gebonden witte saus krijgt, zonder klonters. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne schijfjes, eventueel met behulp van de mandoline. Doe hetzelfde met de ui en meng alles door elkaar met 2 el olijfolie. Kruid met peper en ‘Sal de Ibiza’.
3
Snijd het Tiroler Speck in fijne reepjes.
4
Rol de deegbol open en bak 10 min voor op 200°C.
5
Besmeer de pizzabodem met de bechamel saus en bedek met de aardappel- en uischijfjes en de spekreepjes. Strooi de fijngehakte verse oregano en het laurierblad erover. Schuif de hartige taart in de oven en bak ± 15 min.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 672; energie (kCal): 160; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 18,8; suikers (g): 2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 552,96
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 672; energie (kCal): 160; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 18,8; suikers (g): 2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 552,96
Frans
Moederdag
Diner
Lunch