1
Meng de tomaten met 1 dl olijfolie, een snuifje zout, een snuifje suiker, de gesnipperde takjes tijm en rozemarijn en de laurierblaadjes.
2
Verdeel ze over een ovenplaat en laat de tomaten in de oven op 180°C bakken tot de velletjes openbarsten. Hou warm.
3
Kruid de lamskronen met peper en zout. Bak ze aan in een beetje verhitte olijfolie.
4
Laat ze in de oven op 180°C verder bakken gedurende 5 à 10 minuten.
5
Haal het vlees dan uit de pan en laat het rusten.
6
Roer de bakresten los met lamsfond en laat op het vuur inkoken tot sausdikte.
7
Snijd de schoongemaakte raapjes in blokjes, kook ze gaar en verfris ze in koud water.
8
Kook de tuinbonen, verfris ze in water en pel ze.
9
Snijd de lente-ui in stukjes van 1 à 2 cm.
10
Bak de gekookte krielaardappeltjes in een beetje boter.
11
Doe er de groenten bij en laat goed doorwarmen.
12
Versnijd de lamskroontjes en serveer ze met de groenten en de gekonfijte tomaatjes op voorverwarmde borden.
1
Meng de tomaten met 1 dl olijfolie, een snuifje zout, een snuifje suiker, de gesnipperde takjes tijm en rozemarijn en de laurierblaadjes.
2
Verdeel ze over een ovenplaat en laat de tomaten in de oven op 180°C bakken tot de velletjes openbarsten. Hou warm.
3
Kruid de lamskronen met peper en zout. Bak ze aan in een beetje verhitte olijfolie.
4
Laat ze in de oven op 180°C verder bakken gedurende 5 à 10 minuten.
5
Haal het vlees dan uit de pan en laat het rusten.
6
Roer de bakresten los met lamsfond en laat op het vuur inkoken tot sausdikte.
7
Snijd de schoongemaakte raapjes in blokjes, kook ze gaar en verfris ze in koud water.
8
Kook de tuinbonen, verfris ze in water en pel ze.
9
Snijd de lente-ui in stukjes van 1 à 2 cm.
10
Bak de gekookte krielaardappeltjes in een beetje boter.
11
Doe er de groenten bij en laat goed doorwarmen.
12
Versnijd de lamskroontjes en serveer ze met de groenten en de gekonfijte tomaatjes op voorverwarmde borden.