⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenFish sticks met aardappel-preipuree en tartaarsaus
Delhaize logo
  • Fish sticks met aardappel-preipuree en tartaarsaus

Fish sticks met aardappel-preipuree en tartaarsaus

Fish sticks met aardappel-preipuree en tartaarsaus
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 12 verse fish sticks
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 prei
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 el boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 el zilveruitjes
  • 10 augurken in 't zuur
  • 1 el kappertjes
  • kervel
  • dragon
  • 6 el mayonaise
  • peper
  • 12 verse fish sticks
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 prei
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 el boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 el zilveruitjes
  • 10 augurken in 't zuur
  • 1 el kappertjes
  • kervel
  • dragon
  • 6 el mayonaise

Begin met koken

: 30 min
1
Bereid de tartaarsaus. Hak hiervoor de zilveruitjes, de augurken en de kappertjes fijn. Snipper de kervel en de dragon fijn en meng deze met de zilveruitjes, de augurken, de kappertjes en de mayonaise. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
2
Schil de aardappelen en maak de prei schoon. Snijd de aardappelen in grove stukken en hak de prei grof. Zet een pot met water en het bouillonblokje op het vuur en kook de aardappelen en prei gaar in gezouten water gedurende 20 min. Giet af. Voeg de melk en de boter toe en stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng nogmaals.
3
Zet een antikleefpan op het vuur met de olijfolie en laat heet worden. Bak de fish sticks erin mooi goudbruin en gaar langs beide kanten.
4
Serveer de puree bij de fish sticks en geef er de tartaarsaus bij. Werk af met enkele partjes citroen.
1
Bereid de tartaarsaus. Hak hiervoor de zilveruitjes, de augurken en de kappertjes fijn. Snipper de kervel en de dragon fijn en meng deze met de zilveruitjes, de augurken, de kappertjes en de mayonaise. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
2
Schil de aardappelen en maak de prei schoon. Snijd de aardappelen in grove stukken en hak de prei grof. Zet een pot met water en het bouillonblokje op het vuur en kook de aardappelen en prei gaar in gezouten water gedurende 20 min. Giet af. Voeg de melk en de boter toe en stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng nogmaals.
3
Zet een antikleefpan op het vuur met de olijfolie en laat heet worden. Bak de fish sticks erin mooi goudbruin en gaar langs beide kanten.
4
Serveer de puree bij de fish sticks en geef er de tartaarsaus bij. Werk af met enkele partjes citroen.
Nutritionele informatie
Energie: 706 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Diner
Herfst
Hoofdgerecht