Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenIerse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
Delhaize logo
  • Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
    B

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjesB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 Ierse lendebiefstukken
  • 500 g wortelen
  • 1 klein ei
  • 50 g bloem
  • 40 g boter
  • 30 cl runderbouillon
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 2 Ierse lendebiefstukken
  • 500 g wortelen
  • 1 klein ei
  • 50 g bloem
  • 40 g boter
  • 30 cl runderbouillon
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

20 min.
1
Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Schil en rasp de wortelen grof en vermeng ze met de geklutste eieren, de bloem, peper en zout.
3
Verwarm een beetje olie in een grote pan met antikleeflaag. Leg er kleine hoopjes van het wortelmengsel in, druk ze plat en bak ze aan beide kanten goudgeel.
4
Verhit ondertussen de helft van de boter in een pan en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht op hoog vuur. Verlaag het vuur, kruid met peper en zout en laat verder bakken naar eigen smaak. Leg het vlees op een warm bord en dek af.
5
Doe de resterende boter in de pan, bestrooi met de bloem en roer 30 sec. Voeg dan de bouillon toe, roer de bakresten goed los en laat 2 min. sudderen.
6
Serveer per persoon een halve lendenbiefstuk met de saus, de wortelkoekjes en gebakken aardappelen.
1
Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Schil en rasp de wortelen grof en vermeng ze met de geklutste eieren, de bloem, peper en zout.
3
Verwarm een beetje olie in een grote pan met antikleeflaag. Leg er kleine hoopjes van het wortelmengsel in, druk ze plat en bak ze aan beide kanten goudgeel.
4
Verhit ondertussen de helft van de boter in een pan en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht op hoog vuur. Verlaag het vuur, kruid met peper en zout en laat verder bakken naar eigen smaak. Leg het vlees op een warm bord en dek af.
5
Doe de resterende boter in de pan, bestrooi met de bloem en roer 30 sec. Voeg dan de bouillon toe, roer de bakresten goed los en laat 2 min. sudderen.
6
Serveer per persoon een halve lendenbiefstuk met de saus, de wortelkoekjes en gebakken aardappelen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 370,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 370,68
Iers
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardense Filet
Marcassou Ardense Filet
6 × 100 gr
5
69
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
3 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bouillon | Zonder zout | Rund
Knorr Bouillon | Zonder zout | Rund
5 × 72 gr
3+1 gratis
2
89

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€55,83