1
Pel en snijd de uien in ringen en stoof ze gedurende 5 min aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe, korrel het en laat het bruinen. Voeg de rozijnen, de amandelschilfers, de honing en de saffraan toe en kruid met peper en zout. Bak nog enkele minuten verder op een hoog vuur zodat het vlees een beetje karamelliseert. Laat afkoelen.
2
Maak het deeg: smelt de gezouten boter. Meng hetzout doorheen het bloem. Voeg aan de bloem en het zout net zoveel lauw water toe totdat je een elastische deegbal bekomt die niet aan de vingers kleeft. Kneed het deeg gedurende 5 min. Rol de deegbal zo fijn mogelijk uit. Het deeg moet bijna transparant zijn.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt over de lengte van het deeg. Vouw beide helften van het deeg toe zodat je de vorm van een dikke sigaar hebt. Draai het nu in de vorm van een slak. Strijk de taart in met gesmolten boter, bestrooi met tijm en rozemarijn en bak in de oven gedurende 30 min.
1
Pel en snijd de uien in ringen en stoof ze gedurende 5 min aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe, korrel het en laat het bruinen. Voeg de rozijnen, de amandelschilfers, de honing en de saffraan toe en kruid met peper en zout. Bak nog enkele minuten verder op een hoog vuur zodat het vlees een beetje karamelliseert. Laat afkoelen.
2
Maak het deeg: smelt de gezouten boter. Meng hetzout doorheen het bloem. Voeg aan de bloem en het zout net zoveel lauw water toe totdat je een elastische deegbal bekomt die niet aan de vingers kleeft. Kneed het deeg gedurende 5 min. Rol de deegbal zo fijn mogelijk uit. Het deeg moet bijna transparant zijn.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt over de lengte van het deeg. Vouw beide helften van het deeg toe zodat je de vorm van een dikke sigaar hebt. Draai het nu in de vorm van een slak. Strijk de taart in met gesmolten boter, bestrooi met tijm en rozemarijn en bak in de oven gedurende 30 min.