⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTaart met gehakt, saffraan, ui en amandel
Delhaize logo

Taart met gehakt, saffraan, ui en amandel

Taart met gehakt, saffraan, ui en amandel
Moeilijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 uien
  • 50 g blonde rozijnen
  • 100 g amandelschilfers
  • 5 g verse rozemarijn
  • 5 g verse tijm
  • 1 el honing
  • 1 capsule saffraan
  • 20 g gesmolten boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • 200 g bloem
  • 40 g gezouten boter
  • 1/2 kl zout
  • 500 g varkens/kalfsgehakt niet bereid
  • 2 uien
  • 50 g blonde rozijnen
  • 100 g amandelschilfers
  • 5 g verse rozemarijn
  • 5 g verse tijm
  • 1 el honing
  • 1 capsule saffraan
  • 20 g gesmolten boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • 200 g bloem
  • 40 g gezouten boter
  • 1/2 kl zout
  • 500 g varkens/kalfsgehakt niet bereid

Begin met koken

: 25 min + 30 min baktijd
1
Pel en snijd de uien in ringen en stoof ze gedurende 5 min aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe, korrel het en laat het bruinen. Voeg de rozijnen, de amandelschilfers, de honing en de saffraan toe en kruid met peper en zout. Bak nog enkele minuten verder op een hoog vuur zodat het vlees een beetje karamelliseert. Laat afkoelen.
2
Maak het deeg: smelt de gezouten boter. Meng hetzout doorheen het bloem. Voeg aan de bloem en het zout net zoveel lauw water toe totdat je een elastische deegbal bekomt die niet aan de vingers kleeft. Kneed het deeg gedurende 5 min. Rol de deegbal zo fijn mogelijk uit. Het deeg moet bijna transparant zijn.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt over de lengte van het deeg. Vouw beide helften van het deeg toe zodat je de vorm van een dikke sigaar hebt. Draai het nu in de vorm van een slak. Strijk de taart in met gesmolten boter, bestrooi met tijm en rozemarijn en bak in de oven gedurende 30 min.
1
Pel en snijd de uien in ringen en stoof ze gedurende 5 min aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe, korrel het en laat het bruinen. Voeg de rozijnen, de amandelschilfers, de honing en de saffraan toe en kruid met peper en zout. Bak nog enkele minuten verder op een hoog vuur zodat het vlees een beetje karamelliseert. Laat afkoelen.
2
Maak het deeg: smelt de gezouten boter. Meng hetzout doorheen het bloem. Voeg aan de bloem en het zout net zoveel lauw water toe totdat je een elastische deegbal bekomt die niet aan de vingers kleeft. Kneed het deeg gedurende 5 min. Rol de deegbal zo fijn mogelijk uit. Het deeg moet bijna transparant zijn.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt over de lengte van het deeg. Vouw beide helften van het deeg toe zodat je de vorm van een dikke sigaar hebt. Draai het nu in de vorm van een slak. Strijk de taart in met gesmolten boter, bestrooi met tijm en rozemarijn en bak in de oven gedurende 30 min.
Nutritionele informatie
Energie: 774 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Kalfs
+/- 279 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Amandelen | Schilfers
Vahiné Amandelen | Schilfers
125 gr
6
75
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
8
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€27,50