Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten
Delhaize logo
  • Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten

Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten

Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1 ei
  • 0,1 biobutternut
  • 1 biowortel
  • 1/4 appel
  • 1/4 peer
  • 1/2 rode ui
  • 2 grote champignons
  • 6 blaadjes salie
  • 2 el walnoten
  • 200 g brie taste of Inspirations
  • 25 g parmigiano
  • 1 dl zure room
  • 1 kl honing
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 eidooier (voor het taartdeeg)
  • 250 g bloem (voor het taartdeeg)
  • 125 g boter (voor het taartdeeg)
  • Espelettepeper (voor het taartdeeg)
  • zout (voor het taartdeeg)
  • 1 ei
  • 0,1 biobutternut
  • 1 biowortel
  • 1/4 appel
  • 1/4 peer
  • 1/2 rode ui
  • 2 grote champignons
  • 6 blaadjes salie
  • 2 el walnoten
  • 200 g brie taste of Inspirations
  • 25 g parmigiano
  • 1 dl zure room
  • 1 kl honing
  • 2 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. baktijd (+ 30 min rusttijd)
1
Maak het deeg: meng de bloem en de boter in blokjes met de vingertoppen tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg het zout toe, Espelettepeper naar eigen smaak, de eidooier en 2,5 cl water. Kneed tot een homogeen, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Vorm een platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de vruchten en de groenten in plakjes (je moet enkel de rode ui pellen). Meng de room, het ei en de geraspte parmigiano; kruid met peper en met een snufje zout. Verdeel het deeg met een deegrol over een vel bakpapier en leg alles op de ovenplaat. Besmeer de taartbodem met het roommengsel tot ± 3 cm van de randen en vouw de randen over de room. Leg er de brie in plakjes bovenop, voeg de salie toe, de vruchten en de groenten. Verdeel de noten over de taart en smeer alles in met olijfolie. Kruid met peper, met zout en besprenkel met de honing. Bak de taart 30 min. goudbruin in de oven.
3
Dien warm op, met een slaatje.
1
Maak het deeg: meng de bloem en de boter in blokjes met de vingertoppen tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg het zout toe, Espelettepeper naar eigen smaak, de eidooier en 2,5 cl water. Kneed tot een homogeen, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Vorm een platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de vruchten en de groenten in plakjes (je moet enkel de rode ui pellen). Meng de room, het ei en de geraspte parmigiano; kruid met peper en met een snufje zout. Verdeel het deeg met een deegrol over een vel bakpapier en leg alles op de ovenplaat. Besmeer de taartbodem met het roommengsel tot ± 3 cm van de randen en vouw de randen over de room. Leg er de brie in plakjes bovenop, voeg de salie toe, de vruchten en de groenten. Verdeel de noten over de taart en smeer alles in met olijfolie. Kruid met peper, met zout en besprenkel met de honing. Bak de taart 30 min. goudbruin in de oven.
3
Dien warm op, met een slaatje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Nashipeer
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    69
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Portobello | Belgisch
    Delhaize Portobello | Belgisch
    1 st
    2+1 gratis
    2
    19
    Kruiden | Salie
    Santa Maria Kruiden | Salie
    3 × 11 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Walnoten | Grenoble 1 Kg
    Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
    1 kg
    7
    99
    Brie | Mini portie
    Delhaize Brie | Mini portie
    2 × 155 gr
    3 voor €5.5
    2
    29
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
    Mielbio Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
    300 gr
    Bio
      5
      79
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Totaal:
      €48,39