1
Doe de ongeschilde aardappelen in een grote kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd (ze moeten nog wat vast zijn). Giet af en laat eventjes lauw worden.
2
Bak de spekreepjes en de gesnipperde uien in een grote sauteerpan met de olijfolie, eerst op een zacht vuurtje tot het vet gesmolten is.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de aardappelen in halve schijfjes en schep ze in de sauteerpan. Besprenkel met witte wijn, laat 2 min. inkoken en voeg de room toe. Kruid royaal met peper.
4
Wrijf een ovenschaal in met het gehalveerde teentje knoflook. Verdeel er de helft van de bereiding over, voeg 4 sneetjes raclettekaas in stukken toe en bedek met de rest van de bereiding. Leg er de rest van de kaassneetjes bovenop en bak 20 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op, met een grote groene salade.
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een grote kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd (ze moeten nog wat vast zijn). Giet af en laat eventjes lauw worden.
2
Bak de spekreepjes en de gesnipperde uien in een grote sauteerpan met de olijfolie, eerst op een zacht vuurtje tot het vet gesmolten is.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de aardappelen in halve schijfjes en schep ze in de sauteerpan. Besprenkel met witte wijn, laat 2 min. inkoken en voeg de room toe. Kruid royaal met peper.
4
Wrijf een ovenschaal in met het gehalveerde teentje knoflook. Verdeel er de helft van de bereiding over, voeg 4 sneetjes raclettekaas in stukken toe en bedek met de rest van de bereiding. Leg er de rest van de kaassneetjes bovenop en bak 20 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op, met een grote groene salade.