⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRijstsalade met champignons en express uien-druivenpickles
Delhaize logo
  • Rijstsalade met champignons en express uien-druivenpickles
    C

Rijstsalade met champignons en express uien-druivenpickles

door Line Couvreur
Rijstsalade met champignons en express uien-druivenpicklesC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 250 g witte champignons
  • 2 uien
  • 50 g rucola
  • 300 g witte druiven
  • 250 g basmatirijst 
  • 45 g suiker
  • 1 dl biobalsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • zout
  • 250 g witte champignons
  • 2 uien
  • 50 g rucola
  • 300 g witte druiven
  • 250 g basmatirijst 
  • 45 g suiker
  • 1 dl biobalsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 10 min. kooktijd
1
Meng de azijn en de suiker in een slakom. Voeg de gesnipperde uien toe, de gehalveerde druiven en laat marineren.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, laat hem uitlekken en spoel hem onder koud water. Doe de rijst in een slakom.
3
Snipper de champignons fijn en schep ze in de slakom. Voeg ook de uitgelekte uien en druiven toe. Meng de azijn van de marinade met de olijfolie en breng verder op smaak. Overgiet de rijst met deze vinaigrette, voeg de rucola toe en meng.
4
Serveer als bijgerecht bij een barbecue, voor een buffet of een picknick, of gewoon als lunch.
5
Tip: Vervang de druiven eventueel door charentaismeloen.
1
Meng de azijn en de suiker in een slakom. Voeg de gesnipperde uien toe, de gehalveerde druiven en laat marineren.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, laat hem uitlekken en spoel hem onder koud water. Doe de rijst in een slakom.
3
Snipper de champignons fijn en schep ze in de slakom. Voeg ook de uitgelekte uien en druiven toe. Meng de azijn van de marinade met de olijfolie en breng verder op smaak. Overgiet de rijst met deze vinaigrette, voeg de rucola toe en meng.
4
Serveer als bijgerecht bij een barbecue, voor een buffet of een picknick, of gewoon als lunch.
5
Tip: Vervang de druiven eventueel door charentaismeloen.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 20,8 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 20,8 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 2 g
Gluten vrij
Veggie - minder dan 3€
Lunch