⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >
Recept zoekresultatenFalafels, geroosterde butternut en risotto van bulgur met spinazie
Falafels, geroosterde butternut en risotto van bulgur met spinazie
Makkelijk
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten
4 porties
300 g falafels Original
800 g butternut
200 g jonge biologische spinazieblaadjes
1 ui
3 takjes tijm
300 g bulgur
6 el olijfolie
1 blokje groentebouillon
kruidenmix Chili Explosion
peper
zout
300 g falafels Original
800 g butternut
200 g jonge biologische spinazieblaadjes
1 ui
3 takjes tijm
300 g bulgur
6 el olijfolie
1 blokje groentebouillon
kruidenmix Chili Explosion
peper
zout
Begin met koken
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de butternut en snijd hem in schijven. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, wat chili uit de kruidenmolen en tijm. Laat 20 min. roosteren in de oven.
2
Fruit de gesnipperde ui 5 min. op een matig vuur in een kleine braadpan (cocotte) met 3 el olijfolie. Voeg de bulgur toe, roer 2 min. om en voeg dan 7 dl heet water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, dek af en laat 8 min. sudderen. Voeg de spinazie toe, roer en laat 2 min. rusten met het deksel op de pan, weg van het vuur. Kruid naar wens.
3
Bak de falafels in een beetje olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de risotto en de geroosterde butternut.
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de butternut en snijd hem in schijven. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, wat chili uit de kruidenmolen en tijm. Laat 20 min. roosteren in de oven.
2
Fruit de gesnipperde ui 5 min. op een matig vuur in een kleine braadpan (cocotte) met 3 el olijfolie. Voeg de bulgur toe, roer 2 min. om en voeg dan 7 dl heet water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, dek af en laat 8 min. sudderen. Voeg de spinazie toe, roer en laat 2 min. rusten met het deksel op de pan, weg van het vuur. Kruid naar wens.
3
Bak de falafels in een beetje olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de risotto en de geroosterde butternut.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 596/142 ; Vetten (g): 6,2 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,7 ; Koolhydraten (g): 14,2 ; Suikers (g): 1,5 ; Vezels (g): 3,6 ; Eiwitten (g): 3,8 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 713 ; Nutri-score: A
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 596/142 ; Vetten (g): 6,2 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,7 ; Koolhydraten (g): 14,2 ; Suikers (g): 1,5 ; Vezels (g): 3,6 ; Eiwitten (g): 3,8 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 713 ; Nutri-score: A