1
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in blokjes. Stoom alles ± 6 min.: de broccoli moet licht krokant blijven.
2
Snijd de kipfilets met een scherp mes in de dikte open, zonder ze volledig door te snijden, om een zakje te vormen.
3
Hak 1 klein kopje gekookte broccoli en meng hem met de geraspte kaas, de geperste teentjes knoflook en de paprika. Breng verder op smaak. Vul de kipfilets met de bereiding en sluit de opening met een tandenstoker.
4
Bak de kipfilets 2 à 3 min. per kant op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep ze in een ovenschaal en bak ze nog ± 20 min. in de oven (hun kerntemperatuur moet 74°C bereiken).
5
Sauteer de rest van de broccoli in een braadpan met 1 el olijfolie. Verwijder de tandenstokers en serveer deze heerlijke bereiding met de broccoli (of met andere groenten uit de oven) en een aardappelpuree. Ook super met een eenvoudige groene salade waar je de rest van de broccoli onder mengt.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in blokjes. Stoom alles ± 6 min.: de broccoli moet licht krokant blijven.
2
Snijd de kipfilets met een scherp mes in de dikte open, zonder ze volledig door te snijden, om een zakje te vormen.
3
Hak 1 klein kopje gekookte broccoli en meng hem met de geraspte kaas, de geperste teentjes knoflook en de paprika. Breng verder op smaak. Vul de kipfilets met de bereiding en sluit de opening met een tandenstoker.
4
Bak de kipfilets 2 à 3 min. per kant op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep ze in een ovenschaal en bak ze nog ± 20 min. in de oven (hun kerntemperatuur moet 74°C bereiken).
5
Sauteer de rest van de broccoli in een braadpan met 1 el olijfolie. Verwijder de tandenstokers en serveer deze heerlijke bereiding met de broccoli (of met andere groenten uit de oven) en een aardappelpuree. Ook super met een eenvoudige groene salade waar je de rest van de broccoli onder mengt.