Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenGevulde kipfilets met broccoli en kaas
Delhaize logo
  • Gevulde kipfilets met broccoli en kaas
    A
Gevulde kipfilets met broccoli en kaasA

Gevulde kipfilets met broccoli en kaas

Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 2 filets kippenborstfilets
  • 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g geraspte gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 kl paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 2 filets kippenborstfilets
  • 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g geraspte gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 kl paprikapoeder
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in blokjes. Stoom alles ± 6 min.: de broccoli moet licht krokant blijven.
2
Snijd de kipfilets met een scherp mes in de dikte open, zonder ze volledig door te snijden, om een zakje te vormen.
3
Hak 1 klein kopje gekookte broccoli en meng hem met de geraspte kaas, de geperste teentjes knoflook en de paprika. Breng verder op smaak. Vul de kipfilets met de bereiding en sluit de opening met een tandenstoker.
4
Bak de kipfilets 2 à 3 min. per kant op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep ze in een ovenschaal en bak ze nog ± 20 min. in de oven (hun kerntemperatuur moet 74°C bereiken).
5
Sauteer de rest van de broccoli in een braadpan met 1 el olijfolie. Verwijder de tandenstokers en serveer deze heerlijke bereiding met de broccoli (of met andere groenten uit de oven) en een aardappelpuree. Ook super met een eenvoudige groene salade waar je de rest van de broccoli onder mengt.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in blokjes. Stoom alles ± 6 min.: de broccoli moet licht krokant blijven.
2
Snijd de kipfilets met een scherp mes in de dikte open, zonder ze volledig door te snijden, om een zakje te vormen.
3
Hak 1 klein kopje gekookte broccoli en meng hem met de geraspte kaas, de geperste teentjes knoflook en de paprika. Breng verder op smaak. Vul de kipfilets met de bereiding en sluit de opening met een tandenstoker.
4
Bak de kipfilets 2 à 3 min. per kant op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep ze in een ovenschaal en bak ze nog ± 20 min. in de oven (hun kerntemperatuur moet 74°C bereiken).
5
Sauteer de rest van de broccoli in een braadpan met 1 el olijfolie. Verwijder de tandenstokers en serveer deze heerlijke bereiding met de broccoli (of met andere groenten uit de oven) en een aardappelpuree. Ook super met een eenvoudige groene salade waar je de rest van de broccoli onder mengt.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 128 kcal - Vetten: 5 g - Koolhydraten: 1,2 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 19 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 128 kcal - Vetten: 5 g - Koolhydraten: 1,2 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 19 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Filet | Kip | Bio

Delhaize

Filet | Kip | Bio

+/- 300 gr

Bio

+/-€7,50

Broccoli | 1 stuk

Delhaize

Broccoli | 1 stuk

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,49

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,75

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€13,74