Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEverzwijngebraad met groene peper, peren in wijn en knolselderpuree
Delhaize logo
A

Everzwijngebraad met groene peper, peren in wijn en knolselderpuree

Everzwijngebraad met groene peper, peren in wijn en knolselderpureeA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 groot everzwijngebraad (1 kg)
  • 500 g gerookt spek in dikke sneetjes
  • 5 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 2,5 dl room
  • 5 cl water
  • 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 30 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 30 g groene peper in tros
  • 1 el zwarte peperbollen
  • peper en zout
  • 1 knolselder (voor de knolselderpuree)
  • 600 g kleine bloemige aardappelen (voor de knolselderpuree)
  • 100 g boter (voor de knolselderpuree)
  • 1/2 bussel bladpeterselie (voor de knolselderpuree)
  • peper en zout (voor de knolselderpuree)
  • 6 peren (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 fles Glühwein (75 cl) (voor de peren in wijn)
  • 1 el olijfolie (voor de peren in wijn)
  • 2 blaadjes laurier (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 4 takjes tijm (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 groot everzwijngebraad (1 kg)
  • 500 g gerookt spek in dikke sneetjes
  • 5 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 2,5 dl room
  • 5 cl water
  • 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 30 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 30 g groene peper in tros
  • 1 el zwarte peperbollen
  • peper en zout
  • 1 knolselder (voor de knolselderpuree)

Begin met koken

: 1,10 u.
1
Maak de puree: schil de knolselder en snijd hem in stukken. Doe ze met de ongepelde aardappelen in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Laat ± 45 min. sudderen tot alles mals is.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de sneetjes spek in 2 rijen die elkaar deels overlappen, om een grote rechthoek te vormen. Leg het gebraad op het spek en wikkel het erin. Bind vast met de tijm, de laurierblaadjes en de teentjes knoflook in plakjes. Leg het gebraad in een ovenschaal met het water. Bestrooi het met de zwarte peper en leg er 3 ongepelde gehalveerde sjalotten rond. Laat 45 min. braden en overgiet intussen af en toe met het braadvocht.
3
Maak de peren in de wijn: schil de peren gedeeltelijk, zonder het steeltje te verwijderen. Schik ze rechtop in een stoofpan waar ze net in passen. Voeg de tijm, de laurier, de Glühwein en een beetje water toe (maximum 20%), zodat de peren tot aan hun steel onderstaan. Breng langzaam aan de kook en laat 25 min. sudderen. Laat de peren in het sap lauw worden.
4
Fruit de groene peper en 2 fijngesnipperde sjalotten gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de gesmolten boter. Voeg de kalfsfond en 2 dl kookwijn van de peren toe. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Giet er de room bij en laat 5 min. pruttelen. Voeg een scheutje citroensap toe en breng verder op smaak.
5
Schil de gekookte aardappelen en plet ze tot puree met de selder, de boter, de gehakte peterselie, peper en zout. Werk de peren af met een scheutje olijfolie. Snijd het gebraad in sneetjes en serveer het met de puree, de saus en de peren.
1
Maak de puree: schil de knolselder en snijd hem in stukken. Doe ze met de ongepelde aardappelen in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Laat ± 45 min. sudderen tot alles mals is.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de sneetjes spek in 2 rijen die elkaar deels overlappen, om een grote rechthoek te vormen. Leg het gebraad op het spek en wikkel het erin. Bind vast met de tijm, de laurierblaadjes en de teentjes knoflook in plakjes. Leg het gebraad in een ovenschaal met het water. Bestrooi het met de zwarte peper en leg er 3 ongepelde gehalveerde sjalotten rond. Laat 45 min. braden en overgiet intussen af en toe met het braadvocht.
3
Maak de peren in de wijn: schil de peren gedeeltelijk, zonder het steeltje te verwijderen. Schik ze rechtop in een stoofpan waar ze net in passen. Voeg de tijm, de laurier, de Glühwein en een beetje water toe (maximum 20%), zodat de peren tot aan hun steel onderstaan. Breng langzaam aan de kook en laat 25 min. sudderen. Laat de peren in het sap lauw worden.
4
Fruit de groene peper en 2 fijngesnipperde sjalotten gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de gesmolten boter. Voeg de kalfsfond en 2 dl kookwijn van de peren toe. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Giet er de room bij en laat 5 min. pruttelen. Voeg een scheutje citroensap toe en breng verder op smaak.
5
Schil de gekookte aardappelen en plet ze tot puree met de selder, de boter, de gehakte peterselie, peper en zout. Werk de peren af met een scheutje olijfolie. Snijd het gebraad in sneetjes en serveer het met de puree, de saus en de peren.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 597; energie (kCal): 143; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1060,63
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 597; energie (kCal): 143; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1060,63
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht